Derfor må nogle grille med kul og andre kun med gas

Der er afbrændingsforbud i hele landet, men der er lokale forskelle i reglerne.

I nogle kommuner må man gerne bruge en kulgrill på et ikke-brændbart underlag, mens andre kommuner helt har forbudt brug af kulgrill. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Selvom der nu er indført afbrændingsforbud i alle landets kommuner, så der er lokale forskelle på, hvad der er tilladt. Flere kommuner har nemlig forbudt brug af kulgrill på terrassen – mens det alle steder er tilladt at branke pølser i en gasgrill. Det fortæller TV SYD.

Det store flertal af kommuner tillader frit valg mellem kul og gas til grillen, så længe den står på et hårdt underlag som fliser og grus.

I eksempelvis Varde, Esbjerg og Fanø kommuner omfatter afbrændingsforbudet blandt meget andet imidlertid også brug af kulgrill på terrasser og andet hårdt underlag.

Der er dog en fornuftig forklaring på forskellene, siger formanden Danske Beredskaber, Jarl Vagn Hansen, der også er chef for Trekantområdets Brandvæsen.

– Det er helt tydeligt, at forbuddet mod brug af kulgrill, er indført i stort set alle kommuner langs Vestkysten, der rummer store sommerhusområder i udstrakte skovområder. Det er meget fornuftigt, at beslutningen om, hvad der er tilladt og forbudt, træffes lokalt af folk, der nøje kender deres områders særlige vilkår, siger Jarl Vagn Hansen til TV SYD.

Viceberedskabschef Kjeld Taumann hos Sydvestjysk Brandvæsen, der dækker Varde, Esbjerg og Fanø kommuner, forklarer da også beslutningen om at forbyde brugen af kulgrill netop med den ekstra høje risiko i den vestjyske natur.

– Vi vil ikke risikere at sætte værdier og menneskers liv på spil på grund af en flyvsk glød fra en kulgrill på terrassen, siger viceberedskabschef Kjeld Taumann til TV SYD.

Du kan se en liste over afbrændingsforbuddene i hver enkelt kommune her.

Powered by Labrador CMS