Derfor skal du drikke fire kopper kaffe om dagen

Nyt forsøg med mus indikerer, at fire daglige kopper kaffer kan have en gavnlig effekt på helbredet hos såvel mus som mennesker.

Ny forskning indikerer, at fire daglige kopper kaffe kan være godt for helbredet. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

De fleste kender formentlig til den opkvikkende effekt en dampende varm kop kaffe kan have. Et nyt tysk studie indikerer nu, at koffein ikke kun er gavnligt for kaffedrikkeres energiniveau. Det skriver videnskab.dk.

I forbindelse med studiet udførte forskerne en række tests på mus, der viser, at en koffeinindtaget gav reduceret risiko for åreforkalkninger hos musene. Det skete med en koffeinmængde, der for mennesker ville svare til fire kopper kaffer dagligt.

Desuden viser studiet, at koffein aktiverer et protein, som er med til at beskytte hjertemusklens celler.

Klinisk lektor Kjeld Hermansen fra Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet er begejstret over resultatet af studiet.

– Det er et meget grundigt og spændende studie, der peger på en potentiel mekanisme, hvormed koffein beskytter hjertet mod åreforkalkninger. Det kan muligvis være med til at forklare, hvorfor vi ser nogle af de effekter af kaffe, som vi gør, siger Kjeld Hermansen ifølge videnskab.dk.

Han indikerer dog, at der skal mere forskning til, før man med fuldstændig sikkerhed kan konkludere på den gavnlige effekt af koffein på menneskers helbred.

Powered by Labrador CMS