Det skal du vide om Grundfos

Newspaq
Udgivet Opdateret

Grundfos er en af de store spillere på globalt marked, når det gælder pumpeenheder.

Faldende indtjening tvinger Grundfos til at fyre 405 medarbejdere globalt. Her kan du blive klogere på en af verdens største leverandører af pumpeenheder.

* Grundfos har en årlig produktion på 16 millioner pumpeenheder. Det gør Grundfos til en af verdens førende pumpeproducenter.

* Poul Due Jensens Fond blev oprettet som en selvstændig institution i 1975. Fonden ejer i dag 87,6 procent, medarbejderne 1,8 procent og stifterens familie de resterende 10,6 procent af aktierne i virksomheden.

* Grundfos-koncernen har over 19.000 medarbejdere globalt og er repræsenteret med mere end 80 selskaber i mere end 50 lande. Virksomheden er blevet kåret til en af Danmarks 30 bedste eksportvirksomheder.

* Grundfos har et mål om at opnå større global tyngde og blive blandt de tre største medspillere i lande som Rusland, Indien og Brasilien.

* I december 2013 fyrede bestyrelsen topchef Carsten Bjerg på grund af utilfredshed med koncernernes nøgletal og udvikling. Han blev erstattet med Mads Nipper, der kom fra en stilling som marketingsdirektør i Lego.

* November 2014 bebuder Grundfos, at koncernen skal fyre 405 medarbejdere på verdensplan. Heraf 133 i Danmark. De fleste fyringer sker blandt det administrative personale.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS