Dette skal dit kæledyr allerede passe på

På trods af at foråret er højsæson for flåter, så giver det milde vejr grund til at kæledyrsejere bør bekymre.

Udgivet Opdateret

Slutningen af februar nærmer sig, men det ville være en stramning at sige, at foråret har ramt landet. Det milde vejr, vi har oplevet på det seneste, har dog en effekt på noget, der ellers typisk ses i foråret.

De milde temperaturer for årstiden gør nemlig, at flåter har fantastiske levevilkår, derfor bør man som hunde- eller katteejer allerede nu bekymre sig om de små blodmider.

Artiklen fortsætter efter videoen

Heldigvis kan du sagtens selv gøre noget for at sikre dig, at dit kæledyr ikke bliver ramt, fremgår det af en pressemeddelelse fra Agria Dyreforsikring.

Vær opmærksom på kæledyrene

Som vejret er i Danmark lige nu, så trives flåter allerede godt, selv om vi endnu ikke er trådt ind i deres favoritsæson.

– Som følge af det generelt varmere klima og den globale transport af husdyr, stiger antallet af flåtbårne sygdomme i Europa. Derfor er det vigtigt, at kæledyrsejere er ekstra opmærksomme på deres dyr. Det kan derfor være en god idé at behandle kæledyrene for flåter allerede nu, før temperaturen stiger yderligere, siger Mogens Brix, dyrlæge hos Agria Dyreforsikring.

Flåter kan leve og suge blod fra dit kæledyr i op til tre år, og her har den optimale muligheder for at sprede sygdomme som borrelia eller anaplasma.

Faktisk er flåter en af verdens værste smittespredere, kun overgået af malariamyggen.

Læg mærke til disse symptomer

Skulle du være i tvivl om din hund eller kat er blevet bidt af en flåt, så er der nogle faresignaler, du kan holde øje med.

For hunde er det særligt symptomer som feber, muskel- og ledsmerter, manglende appetit, træthed og lammelse i ansigtet. Men det kan også være noget så lidt som, at hunden har svært ved at gå usikkert.

For katte er det mere usædvanligt, at de rammes af flåter. Men bliver de bidt, vil det typisk kunne ses, fordi de har irriteret hud eller i få tilfælde bliver sløve.

Forebyg det selv

Der er heldigvis meget, man kan gøre selv for at undgå, at dit kæledyr bliver ramt af sygdom efter et flåtbid.

Borrelia kan undgås ved at spotte flåten indenfor det første døgn og fjerne den. Værre er det, hvis flåten overfører TBE, Tick Borne Encephelitis, som vil overføres i samme sekund, som flåten bider. Her kan smitten ikke undgås.

Det er dog i forebyggelsesarbejdet, at du som ejer kan gøre noget helt særligt. I galleriet ovenfor kan du få svar på, hvad du skal gøre.

Powered by Labrador CMS