DF: Klogt med avisannoncer til at holde flygtninge fra Danmark

Martin Henriksen (DF). Pressefoto.
Udgivet Opdateret

Avisannoncer i udenlandske aviser skal være med til at holde flygtninge fra at søge mod Danmark, foreslår integrationsminister Inger Støjberg (V).

Og den idé bliver positivt modtaget fra Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen (DF). Han foreslog ellers i sidste uge, at flygtninge direkte skulle advares mod at søge mod Danmark gennem en videokampagne efter australsk forbillede. Den idé blev senere afvist af Venstre, men med forslaget om en aviskampagne ser de to partier ud til at kunne finde hinanden.

»Det er rigtigt klogt, og det er godt set af ministeren. Nu må vi se, hvad vi kan blive enge om. Men uanset om det bliver en video eller noget andet, så trækker ministeren i den rigtige retning, og det vil jeg gerne kvittere for,« siger Martin Henriksen i en skriftlig kommentar.

Avisannoncerne, som skal holde flygtninge fra Danmark, skal ifølge Støjberg være målrettet menneskesmuglere. De skal indrykkes i lande som Tyrkiet og »andre steder, hvor menneskesmuglere holder øje«. Annoncerne skal oplyse, om stramningen af ydelser til udlændinge i Danmark, som Venstre-regeringen har bebudet.

Mens forslaget bliver varmt modtaget hos Dansk Folkeparti, mener SFs politiske ordfører, Jonas Dahl (SF), at pengene i stedet skulle bruges på at hjælpe flygtningene.

»Jeg synes, det er mærkeligt at bruge flere millioner på at lave en skræmmekampagne på at holde folk ude i stedet for at bruge pengene på at hjælpe de mennesker, som flygter fra krig. Hvad er det for et land, vi bor i, hvis vi er mere optagede af at holde de mennesker, som berettiget flygter fra død og ødelæggelse, ude i stedet for at hjælpe,« siger han.

Powered by Labrador CMS