DF tilfreds med udvisningsdom til sigøjnerboss

Martin Henriksen. Pressefoto.
Udgivet Opdateret

Dansk Folkeparti glæder sig over, at kroaten Gimi Levakovic torsdag er dømt til udvisning af Danmark og fængsel i et år og tre måneder.

Straffen får han for dødstrusler samt for at have været i besiddelse af en skarpladt pistol. Både Gimi Levakovic og hans familie blev omkring årsskiftet for alvor berømte, da de lod sig portrættere i dokumentarprogrammer på TV 2, hvor danskerne og ikke mindst politikerne fik kendskab til deres mange forskellige domme for blandt andet vold, voldtægt og utallige tricktyverier.

Netop sigøjnerbossens, som han ofte bliver kaldt, brogede fortid gør, at udlændingeordfører Martin Henriksen (DF) er yderst tilfreds med dommen.

»Jeg synes, det er en rigtig god dom, og han får som fortjent. Det er jo en sag, der har optaget mange danskere gennem længere tid, og som også er blevet rejst på Christiansborg en del gange. Så det ville da være dejligt, hvis han ender med at ryge ud af Danmark,« siger han og henviser til, at Gimi Levakovic allerede har anket dommen, og at det derfor ikke er sikkert, at det ender med en udvisning.

»Jeg har nu ikke fantasi til at forestille mig, at en ankesag vil nå frem til et andet resultat. Jeg går ud fra, at det her er endeligt, forstået på den måde, at en ny sag også vil ende med, at han bliver udvist af Danmark. For hvis ikke man bliver udvist efter så lang en karriere som kriminel, så kan vi jo næsten ikke udvise nogen som helst,« siger Martin Henriksen.

Tidligere er tre medlemmer af Levakovic-familien ifølge bt.dk blevet dømt til udvisning til Kroatien for bestandigt efter at være blevet dømt for grove hjemmerøverier i Danmark, men erfaringer viser, at storkriminelle ofte vender tilbage til det land, som udviste dem. Og det er netop endnu en god grund til at indføre grænsekontrol, mener DFeren.

»Hvis vi ikke gør det, så risikerer vi jo bare, at han eller andre medlemmer af hans familie vender tilbage og bare går stille og roligt over grænsen og tilbage ind i Danmark. Så længe, der ikke er nogen til at kontrollere, kan det jo lade sig gøre,« siger Martin Henriksen.

Gimi Levakovic blev anholdt 1. maj i år på en adresse i Korsør, efter han ifølge bt.dk var kommet i skænderi med flere romaer. Han havde ifølge politiets tiltale truet to kvinder med at skyde dem.

Powered by Labrador CMS