DF undrer sig over »usmageligt« casting-opslag fra DR

Foto: Colourbox.com (Modelfoto)
Udgivet Opdateret

Kan du lide at gå i byen og drikke dig så fuld, at du har svært ved at huske festlighederne dagen efter? Så er du aktuel i et nyt program, som DR3 er i færd med at udvikle.

»Vi leder efter en m/k, som tæller dagene, til det bliver weekend, hvor du endelig kan gå i byen, drikke alkohol og feste med vennerne. Måske du også er en person, der ofte får såkaldte black-outs i forbindelse med indtagelse af alkohol, og selv er nysgerrig på at vide, hvad der egentlig skete dagen før ..,« lyder det i et casting-opslag fra DR.

I et interview med realityportalen.dk uddyber caster Anette Toftegaard, hvem man søger.

»I det her nye program vil vi gerne følge nogle personer, der ved, de drikker så meget, at risikoen for blackout er lig 100 procent,« siger hun.

DF: Langt fra public service

Men så er vi pludselig langt fra public service, lyder kritikken fra Dansk Folkeparti. Medieordfører Morten Marinus (DF) mener, opslaget er langt over kanten.

»Det sender et helt forkert signal. Jeg kan godt forstå, at de vil lave et program om unges alkoholforbrug, men hvis man tager annoncen for troende, så lyder det som fest og glade dage. Man søger unge, der vil deltage i dødsdruk, og giver så den besked, at hvis ikke de kan huske aftenen, så bliver det filmet,« siger Morten Marinus.

Han tager det forbehold, at programmet kan vise sig at have mere tyngde end casting-opslaget vidner om. For opslaget er »usmageligt«, siger han.

»Og jeg vil tillade mig at være skeptisk over for, om det bliver et program, jeg kommer til at rose. Jeg frygter, det bliver noget druk-TV, og det er ikke en del af public service-forpligtigelserne,« siger Morten Marinus.

Sigtet er ikke at indbyde til druk

Redaktionschef hos DR Kultur Kasper Tøstesen medgiver, at opslaget og artiklen på realityportalen.dk tegner et uheldigt billede af programmet. For sigtet er ikke at indbyde til druk, forsikrer han. Tværtimod.

»Vi er ved at udvikle et program, der skal sætte fokus på unge danskeres druk. Unge danskere er europamestre i druk, og rigtig mange unge danskere drikker rigtig meget, når de går i byen. Vi vil gerne sætte fokus på, om de er bevidste om de konsekvenser, det har, og de tømmermænd, der kommer ud af det,« siger han.

»Der har ligget en uheldig formulering, for vi er eksempelvis ikke kun på udkig efter unge, der får blackouts. Vi vil sætte spørgsmålstegn ved, at der er nogen, der gør det uge efter uge, uden at der er en alarmklokke, der ringer. Vores ønske er at sætte fokus på konsekvenserne,« siger redaktionschefen.

Men risikerer I ikke at komme til at glorificere drukkulturen, samtidig med at I konkret kommer til at tilskynde deltagerne til at gå til den?

»Vi er meget bevidste om ikke at glorificere det. Det skal helst ikke være sådan, at man får lyst til at gøre det her, når man ser det. Og vi skal heller ikke ud og drikke nogen fulde. Vi vil bare gerne have muligheden for at være med på sidelinjen,« siger Kasper Tøstesen.

Programmet er i øjeblikket under udvikling, og det er altså ikke sikkert, at det overhovedet bliver til noget.

Kasper Tøstesen ærgrer sig over, at opslaget har givet et forkert indtryk.

»Der har været noget, der har været uklart i den proces, som er ærgerligt,« siger han.

Powered by Labrador CMS