Din bil bliver til en sauna i solen: Se de vanvittige temperaturer her

Det kan være en regulær bageovn, man sætter sig ind - så varm bliver en bil i solen.

Udgivet Opdateret

Hvor varm bliver en bil i solen egentlig temperaturmæssigt? Mange kender formentlig til at sætte sig ind i en brandvarm bil, der har stået i solen en hel dag og har stillet sig selv netop det spørgsmål.

Der er da også lavet flere forsøg, der indikerer, at man bestemt skal tage en bil i solen alvorligt. Temperaturerne kan nemlig komme endda meget højt op.

Danske FDM har blandt andet lavet et forsøg, hvor man stillede en bil i solen i løbet af en dag og løbende tog flere målinger af temperaturen i kabinen.

Og her sneg temperaturen sig op på hele 70 grader efter en relativt kort periode i solen.

For at undgå at din bil kommer så højt op i temperatur, har FDM udarbejdet en række råd til, hvad man kan gøre.

Du kan se rådene i galleriet ovenfor.

Så varm bliver en bil i solen

Norske NRK har ligeledes lavet et lignende forsøg, og her kom temperaturen endnu højere op. Ved en temperatur udenom bilen på 22 grader, kom forsøgsbilen i middagssolen op på svimlende 85 grader.

Seniortekniker ved FDM Jørgen Jørgensen understreger også på FDM’s hjemmeside, at en bil i solen skal tages yderst alvorligt.

”Selvom det ikke er en videnskabelig test, viser vores måling tydeligt, at der hurtigt bliver så varmt i bilen, at det ligefrem kan være farligt. Derfor må man aldrig efterlade børn eller dyr i bilen. Heller ikke selvom det kun er for et kort øjeblik,” siger Jørgen Jørgensen til FDM’s hjemmeside.

Hvis du kommer ud til en bil, der har stået i solen, kan det være en god idé at vide, hvordan du hurtigt kan køle den ned. Det kan du læse mere om i denne artikel:

Træt af en brandvarm bil? Sådan køler du den på ét minut

Reagér hvis du ser et dyr eller barn i en bil

Netop på grund af den ufattelige varme, der kan blive i en bilkabine, når den står i solen, skal man heller ikke bare ignorere det, hvis man går forbi en bil i solen, hvor der sidder et barn eller et dyr.

FDM opfordrer til, at man forsøger at lokalisere ejeren – eventuelt ved at bede kassepersonalet for eksempel i et supermarked om at kalde på ejeren over samtaleanlægget.

Hvis det ikke giver resultat bør man alarmere politiet ifølge FDM.

Powered by Labrador CMS