Din julegave bliver sandsynligvis købt på nettet

Foto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Mange af de gaver, der kommer til at ligge under de danske juletræer i år, er sandsynligvis købt på internettet. Der er nemlig udsigt til endnu rekord-jul for nethandlen.

En ny undersøgelse fra Post Danmark viser således, at danskerne har planer om at bruge 2,2 milliarder kroner på at købe julegaver fra netbutikker.

Fire ud af ti danskere svarer, at de vil finde deres julegaver på nettet i år for i gennemsnit 1.455 kroner, hvilket svarer til 2,2 milliarder kroner i alt.

Kommunikationschef i Post Danmark, Morten O. Nielsen, kan godt forstå, at danskerne foretrækker nethandelen frem for en tur i den lokale butik.

»Julegavehandel på nettet har jo den fordel, at man slipper for den traditionelle julestress i butikkerne. Det betyder, at man kan sidde hjemme foran computeren med en kop kaffe i hånden og handle stille og roligt. Samtidig betyder e-handlen også, at vi som forbrugere får et langt større marked at handle på, end vi har haft tidligere,« siger han.

Kommunikationschefen opfordrer dog de handlende til at tage et forbehold, når de er på udkig efter julegaver på diverse hjemmesider.

»Et godt råd til danskerne er blandt andet, at de skal købe deres julegaver på danske eller europæiske sider, så man ikke får nogle ubehagelige overraskelser på told og moms,« advarer Morten O. Nielsen.

Post Danmark delte mere end to millioner pakker sidste år i den travleste uge i december, men i år forventer man imidlertid, at det tal vil stige. Det glæder Post Danmark.

»Julen har altid været postens tid, og man kan sige, at den stigende e-handel er noget, vi ser frem til, fordi det er der, vi får utrolig meget at lave. Der er ikke noget, vi elsker mere end at have travlt, og det forventer vi også den her jul,« fortæller kommunikationschef Morten O. Nielsen.

Undersøgelsen er lavet blandt 1.479 respondenter i alderen 18 til 79 år.

Powered by Labrador CMS