DMI advarer om farligt og voldsomt vejr mandag

Bilister bør køre afsted i god tid.

Udgivet Opdateret

Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, har søndag eftermiddag udsendt hele to vejrvarsler, der begge gør sig gældende for mandag. Det ene varsel handler om snefygning og det andet om isslag.

Begge varsler betyder, at bilister mandag bør overveje at køre afsted i god tid og være forberedt på, at trafikken pludselig kan gå i stå som følge af trafikuheld. Hvor snefygning sænke sigtbarheden, mens du kører, kan isslag være virkelig farligt at køre på; det gør slet og ret veje spejlglatte.

DMI’s varsel om snefygning gælder hele landet for mandag mellem 03.00 og 21.00, afhængigt af hvor i landet man bor, Varsalet for isslag gælder fra 03.00 søndag nat til 10.00 mandag formiddag.

Pas på

Det voldsomme vejr følger efter det snefald og de mange, mange uheld, der har været i ugen, der gik. På Bornholm faldt der op mod 50 centimeter sne, og to gange fandt politiet døde medborgere i sneen.

Newsbreak.dk talte tidligere søndag med vagthavende ved DMI, Jesper Eriksen, der fortalte, at udsigten for mandag byder på syv til otte centimeter sne, fygning og isslag. På Bornholm kan det betyde, at snemængden stiger til et godt stykke over 50 centimeter, og for resten af landet betyder det, at man skal passe på, når man er udenfor.

– Tiltager vinden vil den gamle sne fyge igen, og det kan give større problemer, sagde Jesper Eriksen til Newsbreak.dk tidligere søndag.

Powered by Labrador CMS