DMI med nyt vejrvarsel: Større del af landet er i farezonen

Der er risiko for både snefygning og isslag mandag.

Mandag tegner til at blive en dag, hvor vejret virkelig vil sætte sit præg på trafikken. Foto: Pelle Rink/Scanpix. KLIK VIDERE OG SE HVOR I LANDET DER VARSLES.
Mandag tegner til at blive en dag, hvor vejret virkelig vil sætte sit præg på trafikken. Foto: Pelle Rink/Scanpix. KLIK VIDERE OG SE HVOR I LANDET DER VARSLES.
Udgivet Opdateret

Som Newsbreak.dk fortalte tidligere søndag, har Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, advaret om voldsomt vejr flere steder i Danmark mandag.

Det varsel er sidenhen blevet udvidet til også at omfatte flere dele af landet, og i skrivende stund risikerer en stor del af Danmark snefygning og isslag, som dagen skrider frem.

DMI forventer, at der vil falde sne, op til otte centimeter, i løbet af dagen, og det bliver kombineret med to forskellige varsler.

Som det er nu, varsler DMI om, at der er risiko for isslag mellem 03.00 og 10.00 mandag her: 

Fyn, Lolland Falster, Sydvestjylland, Sønderjylland, Næstved, Vordingborg, Slagelse og Kolding.

Der er risiko for isslag mellem 11.00 og 15.00 her: 

København og Nordsjælland, Nordvestsjælland, Midtsjælland, Stevns, Faxe og Sorø.

Hos DMI forventer man fygesne mellem 03.00 og 13.00 her: 

Fyn, Lolland Falster, Sydvestjylland, Sønderjylland, Næstved, Vordingborg, Slagelse, Kolding og Bornholm.

Hos DMI forventer man fygesne mellem 06.00 og 16.00 her: 

København og Nordsjælland, Nordvestsjælland, Midtsjælland, Stevns, Billund, Djursland, Odder, Århus NV (Kronjylland), Sydøstjylland, Silkeborg, Aarhus, Samsø, Vestjylland, Faxe, Sorø, Fredericia, Vejle, Herning, Ikast-Brande og Viborg

Hos DMI forventer man fygesne mellem 10.00 og 21.00 her: 

Nordjylland, Thy og Mors og Skive.

Farlige veje og risiko for uheld

Risiko for isslag betyder, at man hos DMI forventer, at underafkølet nedbør vil ramme vejene, hvilket danner isslag. Isslag fører til risiko for uheld med personskade for både gående og kørende.

Snefygning kan medføre, at veje bliver lukket, at der bliver dannet snedriver, og at sigtbarheden for bilister bliver nedsat.

 

Powered by Labrador CMS