DMI: Snestorm rammer Danmark før april begynder

Det er et lavtryk, der kommer sydfra, der er årsag til, at der nu er mere sne på vej til Danmark. Vejret 31. marts 2018 slutter derfor med starten på en snestorm, som det ser ud lige nu.

Udgivet Opdateret

April er lige om hjørnet, men inden marts slutter, vil Danmark nok engang blive ramt af sne, og vejret 31. marts 2018 byder på de første strofer af snevejret.

Denne gang er der så meget på vej, at man hos Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, varsler om snestorm flere steder i landet.

Stormen vil formentlig ramme de første steder af Danmark natten til søndag, men det er ikke hele landet, der er i fare for at blive ramt af snestorm.

Det er til gengæld en stor del af landet, der står til at få sne, fra to centimeter til op mod 20 centimeter der, hvor det bliver værst, og enkelte steder ser det altså ud til, at der falder mindst 10 centimeter sne på seks timer, mens der vil blæse mindst 10 meter i sekundet. Det er kriterierne for snestorm.

– Det vil være tung og våd sne, der falder, da temperaturen ligger lige omkring frysepunktet, fortæller Anja Bodholdt, vagthavende meteorolog ved DMI, til Newsbreak.dk.

DMI’s varsel er gældende til og med 11. april klokken 11.00.

Vejret 31. marts 2018

Ser man bort fra, at der er fare for snestorm flere steder i landet, er den aktuelle vejrsituation mere mild.

Anja Bodholdt fortæller, at lørdagen tegner til at starte flot uden mange skyer.

Som dagen skrider frem bliver det dog mere og mere skyet, da det frontsystem, der er på vej fra Polen, og som har sne med sig, stille og roligt er på vej.

Der er stadig usikkerhed om, hvor meget sne, der kommer, og præcist hvor det lander. Det er der en god grund til.

– Det er svært med nordgående lavtryk, da det er usikkert, hvilken bane de tager, forklarer Anja Bodholdt.

Anja Bodholdt fortæller, at det blandt andet er derfor, det er svært for hende at sige, om der vitterligt kommer snestorm, eller om kriterierne ikke bliver opfyldt helt, så falder der syv til otte centimeter, eller over 10 centimeter?

– Om ikke andet tror jeg, at det kommer til at skabe problemer, lyder det fra Anja Bodholdt.

 

Powered by Labrador CMS