DMI: Vejret tager et skift

Det begynder at blive lunere, men vejret skifter i løbet af dagen.

Udgivet Opdateret

Når du kigger på vejret den 26. december 2018, så ligner det ikke ligefrem et vejr, der rimer på julefrokoster og en kold årstid. Der vil nemlig være et mildt vejr, hvor der er rig mulighed for at få sol på kinderne.

Hos Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, har Martin Lindberg kigget nærmere på vejret den 26. december 2018. Og der finder man det atypiske vejr interessant.

– Vi får lidt sol her først på dagen især i de nordlige og østlige dele af landet, men i løbet af dagen, så bliver det overskyet og diset fra sydvest. Men vi kan nok regne med halvdelen af dagen med lidt eller nogen sol, siger Martin Lindberg, der er vagthavende meteorolog hos Danmarks Meteorologiske Institut.

Det er særligt i Nordjylland, på Sjælland og Bornholm man kan se frem til at få sol. Og hvis man skal ud at gå al den tunge julemad af med familien, så er onsdag et godt bud at gøre det på. Der vil nemlig blive mellem fem og ni grader varmt, mens der det meste af dagen vil være tørt.

– Det bliver mest tørt, men efterhånden kommer der nok lidt finregn i forbindelse med skyerne. Det bliver mildt. Det er rigtigt varmt for årstiden. Der er ikke så meget vind som igår, men der er let til frisk vind fra vest eller nordvest, men der kan lokalt komme op til hård vind, siger Martin Lindberg.

Året går på hæld

Det er ingen hemmelighed, at de fleste danskere nok er begyndt at se frem mod nytårsaften, hvor lækker mad, fyrværkeri og nytårstaler er med til at gøre dagen helt særlig. Og vejret op til kan nærmest skæres over en kam, siger Martin Lindberg.

– Resten af året kan sammenfattes med, at det bliver mildt. Vi får flere dage med plusgrader. Der kommer nok lidt sol indimellem, men det er klart, at skyerne vil dominere. Og frygter man regnvejr, så bliver det mest tørt, siger Martin Lindberg.

Der er dog et lille men, når man sammenligner vejret den 26. december 2018 med dagen før nytårsaften, søndag den 30. december.

– Søndag ser lidt trist ud. Det er skyet og med nogen regn, men det ser ud som om, at regnen kommer ind vestfra i løbet af dagen, siger Martin Lindberg.

Nytårsprognosen lader vente på sig

Men drømmer man om at forudsige vejret til nytår allerede nu, så må man altså vente lidt endnu. Der er nemlig lidt usikkerheder i prognosen endnu, afslører Martin Lindberg.

– Nytårsaften bliver mere usikkert, men man regner med, at det bliver blæsende fra vest og meget mildt. Det er jo som sagt usikkert, hvor meget vind det bliver nytårsaften, men det kan blive meget blæsende. Men det er lidt usikkert endnu, men man skal regne med vind, når man skal skyde raketter, siger Martin Lindberg.

Powered by Labrador CMS