Død kvinde fundet nær lemlæstet mand i bil: Politiet efterforsker sammenhæng

En mand blev fundet smadret, knivstukket og overhældt med benzin - tæt på, ligger en død kvinde. Politiet efterforsker en mulig sammenhæng.

Udgivet Opdateret

Et hel banalt, nærmest uskyldigt, trafikuheld, har udviklet sig i en overraskende, og uhyggelig, retning.

Mandag morgen cirka klokken 04 snittede en varebil en knallert på Tuenvej ved Frederikshavn.

I varebilen befandt sig to mænd, der ikke havde i sinde at høre til den ramte knallertkører. I hvert fald stak de af fra stedet til fods – deres varebil var nemlig endt med et par hjul på nogle sten og kunne derfor ikke køre fra stedet.

– Så knallertkøreren går hen til varebilen og åbner den, fortæller Stig Lundbo, politiinspektør ved Nordjyllands Politi, til Newsbreak.dk.

Inde i bilen finder knallertkøreren en mand, der er mere end almindeligt ilde tilredt, så han tilkalder hurtigt politiet.

Nordjyllands Politi dukker op på stedet og forsøger nu at finde de to undvegne mænd. Den ene finder de, sovende, i nærheden, men gør også endnu et fund.

– Vores hunde finder en død kvinde, siger Stig Lundbo.

Kvinden bliver fundet lige syd for Elling Å og dermed i umiddelbar nærhed af, hvor knallertkøreren blev påkørt.

På trods af politiets omfattende gerningsstedsundersøgelser har det dog ikke været muligt at fastslå dødsårsagen.

– Hun skal obduceres mandag, så håber vi at finde ud af, om hun er død af naturlige årsager eller er blevet ombragt, siger politiinspektøren.

Meldt savnet

Kvinden skulle være mødt mandag morgen på sit job, men her dukkede hun ikke op. Derefter blev hun meldt savnet af sin familie.

– Vi ved, at hun er blevet set på en beværtning søndag aften af nogle gæster, siger Stig Lundbo.

Hænger de to ting sammen?

– De kommer allesammen fra Skagen. Så det efterforsker vi, siger Stig Lundbo.

Kan du bekræfte, at en video viser, at den døde kvinde og den overfaldne mand går ind i varebilen sammen?

– Der er et overvågningsbilleder, hvor de forlader samme beværtning, siger Stig Lundbo.

Sammen?

– Sammen.

Stig Lundbo håber nu, at den yderligere efterforskning blandt andet kan være med til at fastslå, om kvinden rent faktisk også befandt sig i varebilen.

Ifølge Newsbreak.dks oplysninger har den lemlæstede mand og den døde kvinde en familiær relation til hinanden, men det ønsker Stig Lundbo ikke at kommentere.

Fængslet i fire uger

Også den sidste mand, der stak af fra varebilen, er nu i politiets forvaring – han blev nemlig anholdt senere mandag på en adresse i Skagen.

De to mænd blev herefter fremstillet i et lukket grundlovsforhør. Her blev de begge fængslet i fire uger for forsøg på manddrab.

– Retten fandt altså, der var begrundet mistanke til de to mænd, sagde anklager ved Nordjyllands Politi, Thomas Klingenberg, mandag aften til Newsbreak.dk.

– Men de nægtede sig begge skyldige. De kærede ikke fængslingen, men gjorde opmærksom på, at det ikke havde noget at gøre med, de var skyldige, siger Thomas Klingenberg.

I kunstig koma

– De er ikke særlig meddelsomme, siger Stig Lundbo, der håber på, at der alligevel kan komme en form for gennembrud i sagen – hvilket dog godt kan komme til at vente på sig:

Manden, der blev fundet bag i bilen er nemlig lagt i kunstig koma – udover flere læsioner er den 35-årige også stukket flere gange med en kniv, ligesom han var blevet overhældt med benzin.

– Hvorfor han er overhældt med benzin, om det har været meningen, han skulle brændes af, vil vi gerne finde ud af – hvad der var planlagt med ham, siger Stig Lundbo.

Knalletkøreren er ikke kommet fysisk til skade.

Powered by Labrador CMS