Dødelig sygdom hærger stadig: Der er betydelig smittespredning

Sygdommen virker til at have fået godt fat i danskerne.

Influenza er både irriterende og potentielt farlig. Arkivfoto.
Udgivet Opdateret

Intet år uden en influenzasæson, hvor man selv, eller en kollega, bør ligge sig i nogle dage (og i øvrigt i flere dage end mange måske går og tror.) Og i år virker sygdommen til at have fået virkelig godt fat i danskerne.

Hvor man sidst i februar mente hos Statens Serum Institut (SSI), at influenzaaktiviteten for denne sæson havde nået toppen, er der nu nye toner at spore i Influenza-nyt, SSI’s ugentlige rapport over influenzaaktiviteten i Danmark.

SSI beskriver i rapporten betydelig smittespredning og mange syge med influenza, og siden uge 40 2017 har 4758 patienter været indlagt med influenza. Det er, ifølge SSI, det højeste antal indlagte siden 2010/11.

Af de 4758 personer er i alt 246 personer døde inden for 30 dage efter påvisning af influenza.

Flere ældre dør

Hos SSI noterer man sig, at der er registreret en generel overdødelighed blandt ældre, hvilket formentlig skyldes influenza. Overdødelighed betyder en dødelighedsprocent, der er større end den gennemsnitlige.

Genkender man de klassiske symptomer på influenza hos sig selv, bør man hurtigst finde et sengeleje og melde sig syg.

Hold dig hjemme

Har du symptomerne, er du formentlig syg, og er du syg, smitter du. Altomsundhed.dk skriver eksempelvis, at influenza smitter ved hoste, nys og lignende.

Du smitter også, hvis du rører ved andre mennesker, og du kan endda blive smittet af genstande, smittede har rørt ved. Det er blandt andet derfor, at influenza er en af de sygdomme, der reelt set burde skubbe en i frivillig karantæne.

Influenza dræber måske ikke mennesker, der ellers er sunde og raske, men i sidste ende dør folk hvert år efter, at de er blevet smittet med influenza, og som SSI skriver, er der noget, der tyder på, at influenzasæsonen for i år ikke er overstået endnu.

Kilder: Denstoredanske.dk – SSI

Powered by Labrador CMS