Dødsbilist anklages for at være påvirket

Mand var enten dopet af sovemedicin eller træthed, da han i november kørte kvinde ihjel, lyder anklagen.

En 49-årig mand er tiltalt for at være påvirket, da han kørte frontalt ind i en kvinde, der mistede livet. Arkivfoto: Elo Christoffersen.
Udgivet Opdateret

En 25-årig kvinde blev 29. november 2019 dræbt i en trafikulykke.

I januar blev en dengang 48-årig mand sigtet for uagtsom manddrab.

Nu er der nyt om, hvad den sigtelse indholder.

Frontalt sammenstød

Ulykken skete på Rute 9, Maribovej, ved Vesterborg på Lolland.

To biler, ført af henholdsvis en 25-årig kvinde og en 48-årig mand, stødte her frontalt sammen.

– Det er de tekniske spor, bilinspektørens rapport og vidneafhøringer, der har ført til, at man nu har valgt at rejse tiltale, sagde Palle Hansen, kommunikationsmedarbejder hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, dengang til Newsbreak.dk.

Han fortæller dog videre, der ikke er noget, der tyder på, at manden var påvirket, da ulykken skete.

Nu er der dog nyt.

Sovemedicin eller mangel på søvn

Indtagelse af sovemedicin eller mangel på søvn var ifølge anklagemyndigheden årsag til, at den i dag 49-årige mand i kørte den 25-årig kvinde ihjel.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi vil derfor have manden dømt for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder og idømt en fængselsstraf. Det fremgår af anklageskriftet i sagen.

Det var først på eftermiddagen den 29. november, at den dengang 48-årige mand kom kørende mod vest ad Maribovej i sin Citroën Picasso.

Her kørte han frontalt ind i en modkørende Kia Picanto, hvor en 25-årig kvinde sad bag rattet. Ifølge sagens anklageskrift var det manden, som trak for langt til venstre.

Manden er tiltalt for, at have tilsidesat væsentlige hensyn til færdselssikkerheden og for ikke at udvise tilstrækkelig agtpågivenhed. Han har desuden forsømt at holde så langt til højre som muligt, lyder anklagen.

Anklagemyndigheden påstår, at manden har været under påvirkning af stoffet triazolam, som findes i sovemedicin. Og enten er det stoffet eller også er det manglen på søvn, som efter anklagemyndighedens opfattelse er skyld i ulykken.

I sager, hvor kørsel i påvirket tilstand fører til dødsulykker, er straffen i udgangspunktet ubetinget fængsel. Ofte er straffen adskillige måneder – i grove tilfælde flere år.

Det bliver op til Retten i Nykøbing Falster at vurdere, hvorvidt den i dag 49-årig bilist skal dømmes i overensstemmelse med anklageskriftet. Retssagen er berammet til 6. august.

Powered by Labrador CMS