Dømt for grooming: 59-årig mand erkendte 363 forhold i sag om overgreb

En 59-årig mand har erkendt 363 forhold i en sag om netovergreb. Nu får han tre et halvt års fængsel.

En 59-årig mand har fået sin dom i Retten i Lyngby fredag for at begå hundredevis af netovergreb. Foto: Colourbox/Free
Udgivet Opdateret

En 59-årig mand ved navn Tommi Steen Hansen er blevet dømt for grooming. Han udgav sig for at være en 15-årig dreng eller pige og lokkede sine ofre til at tale med ham på Skype. Han lokkede dem også til at sende ham nøgenbilleder.

Straffen lyder på tre år og seks måneders fængsel for det, der basalt set var en stribe af seksuelle overgreb, der primært gik ud over børn, via internettet.

– Retten har lagt vægt på omfanget, det meget store antal sager, de mange forurettede og deres alder, siger senioranklager Helle Olesen efter Retten i Lyngbys dom fredag.

– Derudover har de lagt vægt på, at han har distribueret materialet og dermed forøget mængden af børneporno, der florerer derude, siger Helle Olesen.

Dømt for 363 forhold

Hansen var tiltalt for 363 forhold og blev dømt for dem alle. I starten erkendte han en blot del af forholdene, men allerede ved det andet retsmøde valgte han at tilstå rub og stub, og blev på den måde dømt for grooming i flere tilfælde.

For rigtig mange børn er kontakt med andre mennesker en vigtig del af deres sociale liv, og det præger børns adfærd på nettet. Det er det behov, kriminelle kan udnytte til at komme i kontakt med børnene.

– Grooming beskriver det fænomen, hvor en voksen på en udspekuleret og manipulerende måde får et barn til at gøre nogle ting, som barnet ikke ville have gjort, hvis den rette sammenhæng var kendt, lyder det fra politikommissær Flemming Kjærside fra Rigspolitiets Nationale Cybercrimecenter, der beskriver grooming som manipulation af barnet.

Og manipuleret, det blev de 133 ofre. Mindst 45 af dem var under 15 år gamle, da de blev udnyttet af den dømte, der nu er dømt for grooming.

Fandt dem på Facebook

Tommi Steen Hansen har fundet de fleste ofre på Facebook. Herfra har han lokket dem over på Skype.

Her har han haft to profiler, hvor han har udgivet sig for at være en 15-årig dreng eller pige, alt efter hvilket køn han kommunikerede med.

Over webcam har den dømte optaget nogle af de forurettede, uden at de vidste det.

Ifølge Flemming Kjærside bruger groomere typisk det tilsendte materiale som et våben mod barnet. Men det har ikke været Tommi Steen Hansens plan – ifølge ham selv.

– Så kunne jeg se det igen efterfølgende. Det har udviklet sig hen ad vejen som narkomani, har den 59-årige fortalt under retssagen.

Selv om han har erkendt det hele, så syntes Tommi Steen Hansen, at straffen var for hård. Han har derfor anket dommen til Østre Landsret i håbet om en mildere straf.

Det Kriminalpræventive Råd har en temaside til forældre og deres børn om fænomenet.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS