Dopingatlet nomineret til årets atletikudøver

Amerikanske Justin Gatlin er blevet nomineret til årets atletikudøver, og det møder kritik fra flere sider. Foto: Geert Vanden Wijngaert/AP
Udgivet Opdateret

Det internationale atletikforbund står fast ved nomineringen af Justin Gatlin som årets atletikudøver.

Snart skal årets mandlige atletikudøver kåres, og det internationale atletikforbund (IAAF) har blandt andre nomineret den amerikanske sprinter Justin Gatlin.

Det møder skarp kritik fra blandt andre den tyske diskoskaster Robert Harting, der også er nomineret, men Harting ønsker ikke at stå på listen sammen med Gatlin.

– Jeg beder IAAF om at fjerne mit navn fra listen, har Robert Harting sagt til det tyske magasin Der Spiegels hjemmeside.

IAAF står ved nomineringen af Gatlin, der fra 2006-10 var udelukket for brug af doping. Forbundet mener ikke, det kan forsvare ikke at have amerikaneren på listen, sådan som reglerne er.

– Gatlin har haft en stor sæson og er helt logisk i betragtning til titlen som årets atletikudøver, når ingen regel forhindrer det, siger en talsmand fra IAAF til nyhedsbureauet Reuters.

Atletikforbundets vicepræsident, Sebastian Coe, er ikke glad for at se Gatlin på listen, men han erkender, at reglerne tillader det.

– Det eneste, jeg vil sige, er, at han har ret til at kæmpe med om titlen, men jeg er ikke særlig tilpas med det, siger Coe.

IAAF har en regel, der forhindrer atleter, som tidligere er dømt for dopingovertrædelser, i at komme ind i forbundets Hall of Fame.

Det synes sandsynligt, at der bliver et pres for, at en lignende regel bliver indført i forhold til titlerne som årets mandlige- og kvindelige atletikudøver.

Det sker dog ikke i år, hvorfor Gatlin kan kåres som årets atletikudøver i 2014.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS