Dorte væk på 10. døgn: Læs mandens indtrængende bøn

En stor eftersøgning af Dorte Larsen lørdag gav ikke umiddelbart pote.

Udgivet Opdateret

“Sødeste skat Dorte Schjølin Larsen, kom nu hjem…”

Sådan står der blandt andet i et opslag på Claus Larsens, den forsvundne Dorte Larsens mand, Facebook-profil.

Dorte er stadig væk – lørdag deltog 500 frivillige i en stor eftersøgning af Dorte Larsen – kvinden, der har været forsvundet siden to dage før nytår.

500 frivillige mødte lørdag op for at lede efter den 45-årige Dorte Larsen, der har været forsvundet siden 29. december om formiddagen.

Det meddeler gruppen Forsvundne Personer, der stod for koordineringen af den store eftersøgning af Dorte.

Fredag ledte politiet højt og lavt med hunde og helikoptere efter den forsvundne kvinde.

Ingen af de to eftersøgninger gav dog et positivt resultat.

Helt generelt er det en sag omgærdet af en stor portion mystik. Inden Dorte Larsen forlader hjemmet på Gemmas Allé i Kastrup på Amager klokken cirka 10.30, skriver hun en seddel til sin sovende datter. På sedlen står der “Jeg er gået en tur. Du kan bare bruge bilen. Husk at lægge en nøgle ud. Mor.”

Fanget på naboens overvågning

En nabos overvågningskamera fanger det – hidtil – sidste livstegn, der er efter den 45-årige kvinde med mand, to døtre og en søn. Her ender sporet, har Københavns Politi tidligere fortalt til Newsbreak.dk.

I den oprindelige efterlysning gjordes det klart, at Dorte havde forladt hjemmet i såkaldt “nedtrykt sindstilstand”. Det er en politimæssig betegnelse, der kan svinge fra “trist” til “selvmorderisk”, og ifølge den savnedes mand var hun ikke det sidste.

Verdens bedste mor

Claus Larsen og Dorte Larsen har kendt hinanden, siden de begge var 15. De har villa, børn og bil sammen. Newsbreak.dk har trods gentagne forsøg endnu ikke haft held til selv at tale med Claus, men han har tidligere givet udtryk for – over for TV2 – at det er svært at finde mening i det hele.

– Dorte er elsket af alle, derfor er det fuldstændig uvirkelig det her. Det er som et mareridt, har han tidligere fortalt TV-stationen.

Han betegner generelt konen som verdens bedste mor, og han har det svært med, at hun blev efterlyst som værende i “nedtrykt sindstilstand”.

– Det kommer an på, hvordan man ser på det. Nedtrykt sindstilstand: Det lyder jo, som om hun er på en eller andet voldsom form for medicin. Men hun har været ked af det og ikke haft det store overskud til hverken jul eller nytår, sagde han.

Hjertegribende beskeder

På sin Facebook-profil har Dortes mand lagt flere opslag op med en bøn til sin forsvundne hustru.

“Tak til alle som hjælper os, håber virkelig i vil blive ved , da vi lige nu gennemgår vores livs mareridt
Sødeste skat Dorte Schjølin Larsen, kom nu hjem ❤️”, står der i en af dem.

“1000 tak til alle som hjælper os med at finde Dorte Schjølin Larsen. Håber inderligt at alle vil blive ved så vi kan få vores Dorte hjem igen
❤️mit livs kærlighed ❤️”, står der i en anden.

Signalement

Ifølge efterlysningen er Dorte Larsen 164 centimeter høj og normal bygning. Hun har blå/grønne øjne. Da hun forsvandt var hun iført en lang sort frakke af mærket ‘Tommy Hilfiger ‘med pels på hætten. Derudover bar hun mørke bukser, brune vinterstøvler og lyse vanter.

Samtidig er det dog lykkedes ordensmagtens eftersøgningshold at fremskaffe nye detaljer, der kan hjælpe i den mystiske forsvindingssag. Billedet af en støvle magen til dem, som Dorte Larsen var iført, da hun forsvandt den fredag morgen.

Det billede kan du se i galleriet over artiklen her.

Det er ikke første gang, der var iværksat en eftersøgning af Dorte Larsen.

Også fredag var flere frivillige ud at lede ligesom 200 frivillige allerede 1. januar deltog i en eftersøgning af Dorte Larsen.

Powered by Labrador CMS