DR rykker ind i Christiansfeld

Pressefoto.
Udgivet Opdateret

Danmarks Radio har fået øjnene op for Christiansfeld Festival 2015 og de store musikalske oplevelser, der er i vente 17.-21. juni.

Derfor rykker deres sendevogn ind i Christiansfeld i festivalweekenden. Her optager og sender Danmarks Radio fra ikke mindre end tre af de musikalske begivenheder. Koncerterne vil kunne høres på P1.

– Det er virkelig et stort skulderklap til festivalen, at Danmarks Radio har valgt at sende her fra byen, siger Annemette Løkke Borg Berg, som er projektleder på festivalen.

– Vi havde ikke regnet med, at Festivalen ville få så stor national opmærksomhed. Nu mangler vi bare, at billetsalget følger med, for vi vil jo meget gerne dele disse fantastiske koncertoplevelser med så mange som overhovedet muligt, siger hun.

Vokale verdensnavne i æteren

Christiansfeld Festival byder på mere end 14 koncerter, og tre af disse bliver altså transmitteret direkte i radioen. Om lørdagen den 20. juni er der mulighed for at opleve to vokale koncerter i verdensklasse.

Først om eftermiddagen, hvor det Grammyvindende og sprudlende lettiske radiokor, som har haft sin sejrgang rundt om i hele verdenen, forkæler lyttere på festivalen og i radioen. Tidligere på året begejstrede de stort ved Sydney musikfestival.

Om aftenen samme dag byder festivalen på koncert i mere intime rammer, når de to musikere barytonen Florian Boesch og pianist Roger Vignoles blandt andet fortolker nogle af de kendte sange af F. Schubert og R. Schumann.
Begge koncerter finder sted i Brødremenighedskirken.

Gudstjenesten transmitteres

Søndag morgen udvides den normale gudstjeneste til en musikgudstjeneste, hvor organist Juliane Ilgner og Det Lettiske Radiokor bidrager med de musikalske indslag. I dagens anledning vil Jørgen Bøytler prædike over dagens tekst.

Hele Gudstjenesten transmitteres direkte fra Brødremenighedskirken i Christiansfeld, Transmitteringen har rykket på tidspunktet for gudstjenesten, således at den starter kl. 10 – en halv time før den oprindelige plan.

Christiansfeld Festival løber af stablen fra 17.-21. juni.

Powered by Labrador CMS