Dræbt med 150 kilometer i timen

En yngre mand blev i juli ramt af et IC3-tog ved Brabrand. Nu foreligger Havarikommissionens rapport.

Den frygtelige ulykke kunne have kostet endnu en livet. Foto: Øxenholt Foto
Udgivet Opdateret

En frygtelig ulykke kostede natten til 12. juli en 25-årig mand livet i Brabrand, da han blev påkørt af et IC3-tog.

Den 25-årige havde forinden været en del af gruppe unge, der festede og hyggede sig i et grønt område ved Engdalskolen. Det fremgår af både Aarhus Stiftstidendes dækning og af Havarikommissionens rapport fra ulykken.

Udover den 25-årige befandt også en anden festdeltager sig på sporet, viser Havarikommissionens rapport.

Personen nåede dog at flytte sig væk fra sporet, har den involverede lokomotivfører fortalt. Det er fortsat uvist, hvorfor de to var på stedet. Og hvorfor kun den ene nåede at flytte sig.

Ramt med 150 i timen

Dermed undgik personen at blive ramt af et tog, der trods det, at lokomotivføreren få sekunder inden havde klodset bremsen, kørte med 150 kilometer i timen, da påkørslen fandt sted.

Den 25-årige blev ramt i hovedet af højre side af togets front, gumminæsen, men omkom på stedet.

Efterfølgende sås blodspor på togets front og højre side.

Ingen ændringer

Ulykken skete på et område, der normalt ikke er tilgængeligt for offentligheden.

Jernbanesporet er adskilt fra en sti, der løber parallelt med jernbanen. Imellem disse er der både et trådhegn og en grøft.

Havarikommissionen konkluderer i sin rapport, at man ikke vil undersøge sagen yderligere. Det vil man ikke, fordi det ikke anses for realistisk, at man ved yderligere undersøgelser vil nå frem til konklusioner, der kan lede til ændringer af forebyggende karakter eller af væsentlig betydning for jernbanesikkerheden.

Søg hjælp

Her får du fakta om selvmord og viden om, hvordan du søger hjælp.

2254 mænd og 792 kvinder valgte i årene fra og med 2010 til og med 2014 at tage deres eget liv. Det er godt 600 selvmord om året.

Livslinien fører hvert år mere end 14.000 samtaler med pårørende til folk, der overvejer at tage deres eget liv – folk, der overvejer at tage deres eget liv og folk, der er i færd med at gennemføre et selvmordsforsøg.

Du har mange muligheder for at få hjælp, hvis du overvejer at tage dit eget liv. Du kan ringe til Livslinien på 70 201 201 – din egen læge og mange, mange andre. Se eventuelt Livsliniens oversigt over rådgivningstilbud.

Er du pårørende til en, der har begået selvmord, findes der også foreningen Efterladte.dk.

 

Powered by Labrador CMS