Dræbte eks-konen og sine to børn: Nu er han dømt i Syrien

Godt et år efter den forfærdelige forbrydelse er manden nu dømt.

Udgivet Opdateret

Hamid Farid Mohammed dræbte eks-konen og sine to børn. Herefter lagde han dem i en fryser og stak af.

Det er rettens ord.

Tilbage i oktober 2016 blev 27-årige Sherin Hanna Mohammed og hendes to døtre på syv og ni år kvalt og stoppet i en kummefryser i den lejlighed, de boede i sammen på Reberbanen i Aabenraa.

Politiet har siden ledt efter den person, der gjorde det, og man har fra starten mistænkt pigernes far, Hamid Farid Mohammed, som den, der dræbte eks-konen og sine to børn

Man har også ledt efter ham siden – og efterlyst ham internationalt.

Nu er der nyt i sagen.

Efterforskning viste senere, at han tog en taxa til Flensborg efter drabene.

Manden boede selv ved Bylderup-Bov 20-30 kilometer fra Aabenraa, og det var fra det område, at han ringede efter en taxi.

– Men han ringede ikke efter den hjemmefra, oplyste vicepolitiinspektør Bent Thuesen fra Syd- og Sønderjyllands Politi dengang.

Vidner skulle have set de to piger fredag eftermiddag.

– Så vi mener, at drabene er sket mellem 13-14-tiden og 19-19.30-tiden fredag, sagde Bent Thuesen.

Flygtede til Tyrkiet

Hamid Farid Mohammed flygtede til Tyrkiet via Tyskland umiddelbart efter drabet. Man har siden mistet sporet efter ham, og han blev internationalt efterlyst via det internationale politisamarbejde Interpol.

Bent Thuesen har tidligere fortalt Newsbreak.dk, hvad der der fra politiets side er blevet foretaget rent officielt, siden mistanken faldt på den efterlyste mand.

– Vi har sigtet ham for tre-dobbelt drab. Det bliver vi nødt til, hvis vi skal kunne efterlyse ham internationalt, oplyste Bent Thuesen, dengang til Newsbreak.dk.

Dømt for tredobbelt drab

Den sigtede, der stammer fra Syrien, er nu i sit hjemland blevet straffet for forbrydelsen. Det oplyser Ritzau.

Dommen lyder ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi på livsvarigt fængsel.

– Vi er underrettet om, at manden er blevet stillet for retten, og at han skal være blevet idømt livsvarigt fængsel, lyder det fra politiet.

Politiet i Danmark har længe arbejdet på at få den mistænkte udleveret, men myndighederne i Syrien siger nej.

Syd-og Sønderjyllands Politi har haft kontakt til anklagemyndigheden i Ifrin i Syrien, som har oplyst, at de ikke udleverer egne statsborgere til retsforfølgning i Danmark, men at den mistænkte havde tilstået drabene og ville blive stillet for retten lokalt, oplyser politiet.

Spekulationer om ligene

Efter drabene verserede der mange rygter om de tre lig – blandt andet, de skulle være parteret.

Det fik politikredsen til at appellere til, at der ikke blev spekuleret og spredt rygter – især af hensyn til pigernes venner og skolekammerater.

Han slog også dengang fast, at alle tre var i ‘hel tilstand’.

Bent Thuesen vilel ikke komme nærmere ind på, om der var synlige skader på kvinden og de to piger i fryseren, men senere meldte politiet ud, at de tre blev kvalt inden de blev lagt i fryseren.

– De er stadig i fryseren. De er ikke taget ud endnu, siger Bent Thuesen, der forklarer, at baggrunden er, man ikke vil ødelægge nogle spor, og det derfor kommer til at tage noget tid, før man kan obducere dem, sagde Bent Thuesen cirka en uge efter drabene til Newsbreak.dk.

Powered by Labrador CMS