Dropper aftale med SAS

De mener ikke, at flyselskabet har levet op til dispensationen fra strejken

Udgivet Opdateret

SAS-piloter dropper aftalen om at sende chartergæster hjem, da de mener, flyselskabet ikke har levet op til den aftale, som var blevet indgået.

Det skriver SAS Pilot Group i en pressemeddelelse, som er udsendt gennem Dansk Metal. 

Lever ikke op til aftalen

Helt konkret skriver pilotforeningen følgende i pressemeddelelsen:

'Aftalen var, at SAS kunne operere et begrænset antal flyvninger til destinationer, som var svært tilgængelige, og hvor der ikke fandtes alternative hjemrejseveje.'

'I løbet af weekenden har vi set, at der bliver sat flyvninger op til destinationer som Rhodos, Kreta, Larnaca, Palma og Split - alle disse er destinationer, hvor der en stor mængde trafik, og dermed også mange alternativer til hjemrejsen.'

Handlede før aftalen var i hus

Videre skriver SPG, at de føler, SAS er gået bagom ryggen på dem ved at iværksætte et begrænset antal besætninger til bestemte fly, inden der var indgået en aftale.

I tillæg var det intentionen, at SAS skulle omdisponere anden kapacitet for at hente charterpassagerer hjem, noget SAS har valgt ikke at gøre - af kommercielle hensyn.

'Vi noterer også, at SAS iværksatte udkald af besætninger til flyvninger før der var indgået en aftale med SPG. På trods af, at det tidligt stod klart, at SAS ikke håndterede aftalen efter intentionen, valgte SPG at gennemføre flyvningerne over weekenden,' lyder det fra pilotforeningen.

Sidst, men ikke mindst har SPG som en konsekvens af handlingerne fra SAS, valgt at afslutte dispensationen vedrørende charter, når den sidste flyvning er foretaget efter dags dato.

Piloterne, der er ansat af SAS, er alt andet end tilfredse med selskabets handlinger i den nuværende konflikt.
Piloterne, der er ansat af SAS, er alt andet end tilfredse med selskabets handlinger i den nuværende konflikt.
Powered by Labrador CMS