Du risikerer vild straf ved at køre ekstra råddent

Det har en 47-årig mand opdaget.

Manden kørte meget stærkt og hensynsløst, hvilket dommen vidner om. Foto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

En 47-årig mand er ved retten i Kolding blevet idømt et års ubetinget fængsel for blandt andet at have bragt andres liv i fare ved hensynsløs bilkørsel. Du vidste måske allerede, at hensynsløs kørsel er en af de ting, der kan koste dig en ubetinget frakendelse af dit kørekort. Det viser sig, at du også kan blive sigtet for det med henblik på fængsel, hvis du ellers har foretaget dig nok ulovligheder.

Det virker det til, at den 47-årige mand havde. Sydøstjyllands Politi fortæller således i en pressemeddelelse, at manden blev stoppet i en stjålet bil i august 2017 efter at have kørt ekstremt råddent over flere kilometer.

Sagen startede, da Sydøstjyllands Politi 16. august 2017 modtog anmeldelse fra en borger, der mente at have set en mand køre en stjålet bil rundt i Grindsted. En patrulje fandt bilen, men chaufføren nægtede at standse.

Bilen forsøgte nu at stikke af fra politiet, og over de næste 11 kilometer kørte bilen blandt andet mod færdselsretningen, ignorerede ubetinget vigepligt og nåede i øvrigt op på hastigheder på 140 kilometer i timen.

Påkørt og standset

Bag rattet sad den 47-årige mand, som politiet først fik stoppet, da en patruljevogn påkørte den bil, manden befandt sig i.

– Flere trafikanter var nødsaget til at foretage undvigelsesmanøvrer for ikke at blive påkørt af den 47-årige, fortæller anklagerfuldmægtig Therese Marie Brüner fra Sydøstjyllands Politi i pressemeddelelsen.

Manden blev anholdt, og efter at have ransaget bilen fandt betjente flere genstande, der viste sig at være stjålne. Manden blev dømt for tyveri af disse samt for en række andre forhold, herunder altså hensynsløs kørsel og for i fem tilfælde at have bragt andres liv og førlighed i fare.

Manden er blevet frakendt føreretten i tre år, foruden dommen på et års ubetinget fængsel. Han er blevet varetægtsfængslet og har udbedt sig betænkningstid i forhold til eventuelt at anke dommen.

Newsbreak.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Therese Marie Brüner.

Powered by Labrador CMS