Dusør udloves: Har du set disse papegøjer?

Odense Zoo mangler fire meget sjældne og dyre papegøjer. Nu udlover haven en dusør.

Udgivet Opdateret

31. marts kunne Newsbreak.dk fortælle, at fire af verdens største papegøjer var blevet stjålet fra Odense Zoo.

– Vi har desværre haft indbrud hos vores hyacintharaer. To ynglepar – altså fire fugle i alt – og de er alle fire stjålet og væk, sagde zoolog Ninna Collatz Christensen dengang.

Nu udlover Odense Zoo så en dusør på 10.000 kroner for oplysninger, der kan bringe fuglene tilbage til deres rette ejere. Og bure.

– Det gør vi for at få en fornyet opmærksomhed, siger Rikke Skovlund, kommunikationschef i Odense Zoo, til Newsbreak.dk.

Og det har tyveriet fået.

Mange henvendelser

Efter tyveriet først blev offentliggjort har man i Odense fået mange henvendelser.

At have udlovet dusøren har også, som håbet, givet nye henvendelser.

– Det kan være fra folk, der er kommet i tanker om noget, har hørt noget eller måske fundet noget på nettet, forklarer Rikke Skovlund, der også fortæller, at folk bare generelt har været meget venlige.

Kommunikationschefen opfordrer dog de velmenende borgere at henvende sig direkte til Fyns Politi, da det er her, man samler trådene og tager sig af efterforskningen.

Måske et bestillingsarbejde

Haven lukkede torsdag 30. marts klokken 16.00. Fredag morgen, da dyrepasserne mødte ind klokken 07.30, opdagede de, at papegøjerne var væk.

– Det er et helt professionelt og kynisk indbrud. Det er folk, som præcist ved, hvad de er gået efter. De har helt sikkert været i haven for at tjekke og fotografere, og man kan frygte, at det ligefrem er et bestillingsarbejde. Det er forår, og begge par udviste tegn på at ville yngle. De har været på rede, og det gør dem desværre endnu mere attraktive for hensynsløse samlere, sagde Nina Collatz dengang til Fyens.dk.

– Ja, det kan vi selvfølgelig have en formodning om, ligesom vi kan have en formodning om, at de kom ud af landet meget hurtigt, siger Rikke Skovlund, og oplyser også, at i og med, at papegøjerne er en truet dyreart, skal man have papirer til både udførsel og salg.

Fugleparrene var i to indendørsrum i haven. Det er fra de rum, nogen har stjålet de værdifulde papegøjer.

Odense Zoo har vagter, der går rundt om natten. Men vagten bemærkede ikke noget ved sin runde klokken 01.30.

– Der har ikke været noget usædvanligt klokken halv to. Om fuglene så er stjålet før eller efter halv to, det ved vi ikke, sagde zoologen.

Dyre papegøjer

Ninna Collatz Christensen ved ikke præcist, hvor meget fuglene er værd. Men påpeger, at det er ynglepar, der er væk.

– Jeg ved, at ynglepar har højere værdi, end hvis det var enkelte fugle. Jeg ved, at de er meget værdifulde.

Fyens.dk har undersøgt prisen på sådanne fugle og skriver, at prisen på en enkelt sund papegøje er omkring 200.000 kroner. Et ynglepar kan nærme sig en million kroner.

Verden største papegøje

Odense Zoo har meldt tyveriet til Fyns politi. Haven opfordrer folk til at kontakte politiet, hvis man har set eller hørt, der kan hjælpe til med at finde fuglene.

Zoolog Ninna Collatz Christensen understreger, at papegøjerne ikke er til at tage fejl af:

Det er verdens største papegøje. Den er næsten en meter lang med hale og det hele. Den er koboltblå og har gult ved øje og næb.

– Vi håber absolut, de kommer tilbage. Vi er meget kede af, de er væk, siger Rikke Skovlund.

Powered by Labrador CMS