Dyreklinik deler smart trick til nytårsangste dyr

Det kræver faktisk bare en brugervejledning og et tørklæde, så kan det være, at din hund eller kat slipper for angsten nytårsaften.

Udgivet Opdateret

Hvis du er én af dem, der er bekymret for, hvordan din hund eller kat vil håndtere fyrværkeriet nytårsaften og den 1. januar, så har Favrskov Dyreklinik et nemt trick i ærmet.

Faktisk hjælper det nogle hunde og katte at vikle et tørklæde eller lignende rundt om kroppen på dyret. Viklingen trykker flere steder og udløser endorfiner i dyret.

Det er lidt ligesom, når mennesker får et kram, lyder det fra dyrlæge Dorthe Nyrup.

Aktiverer angstdæmpende kemi

Måske kan du berolige dit kæledyr nytårsaften ved at vikle den ind. Vejledningen til den helt korrekte vikling deler Favrskov Dyreklinik på deres Facebook.

– Den fungerer ved at fordele tryk på hunden, som udløser endorfiner og aktiverer angstdæmpende midler, der erfaringsvis beroliger hunden, siger dyrlæge Dorthe Nyrup, der sammenligner det med det, der sker i kroppen hos mennesker, når de krammer.

Kan bruge et tørklæde

På Favrskov Dyreklinks Facebook er den særlige vikling vist med et dertilhørende bånd, men Dorthe Nyrup mener, at man sagtens kan bruge et tørklæde. Mens der også findes en form for dækkener, som har samme effekt.

Det vigtigste er dog, at dit kæledyr ikke lider overlast.

– Det skal gøres på en måde, så det ikke gør ondt. Hunden skal have bevægelsesfrihed, forklarer hun.

Bange i kortere tid

På Favrskov Dyreklinik har de travlt op til nytår, hvor der er mange, der henvender sig i forbindelse med deres kæledyrs angst for fyrværkeri.

Dog er der sket en ændring i henvendelserne.

– Vi får altid mange henvendelser, men det er blevet lidt mindre efter loven om, at man først må fyre af efter den 27. december. Behovet er der først tættere på nytår, siger Dorthe Nyrup og fortsætter:

– Det er på en måde også bedre for hunden, fordi den ikke har oparbejdet en angst i hele december, men kun har været bange i en kortere periode.

Powered by Labrador CMS