Efter kontrolindsats: Tusindvis af bilister har dyr hilsen på vej fra politiet

Rigtig mange kørte for stærkt i nærheden af danske skoler i uge 32 og 33.

Færdselspolitiet havde en del at lave i de første uger af det nye skoleår. Arkivfoto.
Udgivet Opdateret

Newsbreak.dk har før omtalt Rådet for Sikker Trafiks seneste kampagne, der skulle sikre skolebørns vej til og fra skole i de første uger af det nye skoleår. Kampagnen hedder Børn på Vej,” repræsentanter fra Vejdirektoratet har, i samarbejde med landets kommuner, sat tusindvis af skilte op på skoleveje rundt omkring i Danmark.

I forbindelse med kampagnen har Rigspolitiet, og hermed samtlige af Danmarks politikredse, i uge 32 og 33 gennemført målrettede indsatser ved landets skoleveje for at give forældre og andre bilister i nærheden af danske skoler flere gode grunde til at køre pænt og efter loven, når de er i nærheden af en skole.

Om indsatsen har været en succes afhænger af øjnene der ser. Rigspolitiet har udsendt en pressemeddelelse med en opgørelse over, hvor mange bøder man endte med at udskrive i forbindelse med indsatsen, og der er ingen tvivl om, at danskerne virkelig har givet politiet noget at se til.

Således blev der på et par uger konstateret over 5600 forseelser på skolevejene i perioden, hvor politiet fokuserede på:

  • bilernes hastighed
  • om børnene var fastspændt i bilerne i sikkerhedssele
  • om førerne selv huskede at anvende sikkerhedssele
  • skolepatruljernes arbejde, og
  • forældrenes trafikale adfærd, herunder parkering, i forbindelse med aflevering af børn ved skolerne.

De 5600 forseelser er fordelt på blandt andet:

  • 4.258 hastighedsovertrædelser af den generelle hastighed i byerne og 757 overtrædelser af den skiltede hastighed
  • 97 voksne benyttede ikke sikkerhedssele og i 48 tilfælde var børnene ikke fastspændt
  • 27 benyttede mobiltelefon under kørslen

Foruroligende stigning

Man kan i pressemeddelelsen læse en sammenligning med uge 32 og 33 i 2016, og ifølge Rigspolitiet er der tale om en foruroligende udvikling. Således er antallet af hastighedsovertrædelser i byzoner steget med 800 overtrædelser.

“Højere hastighed er lig med større risiko for trafikuheld og dermed også større risiko for at uheldet medfører personskade og i værste tilfælde trafikdrab,” skriver Rigspolitiet i pressemeddelelsen, mens man også kan læse, at antallet af manglende brug af sikkerhedssele og brugen af håndholdt mobiltelefon er mere end halveret fra 2016 til 2017, hvilket selvfølgelig kan ses som et lyspunkt i statistikken.

Powered by Labrador CMS