Efter mistænkelige dødsfald: -Patienter kan være helt trygge

Arkivfoto: Colourbox.
Udgivet Opdateret

Syge kan trygt lade sig indlægge på Nykøbing Falster Sygehus.

Det er budskabet fra formanden for regionsrådet i Region Sjælland Jens Stenbæk (V), der nu for første gang udtaler sig i forbindelse med sagen, hvor en 29-årig kvinde er blevet varetægtsfængslet i tre uger i forbindelse med flere »mistænkelige« dødsfald på sygehuset.

Ifølge flere medier er hun sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 237, som omhandler drab.

»Vi har endnu ikke overblik over, hvad der er sket. Men min vurdering er, at Nykøbing Falster er et patientsikkert sygehus, som vores borgere kan være trygge ved at blive behandlet på. Min oplevelse er, at det er et højt dedikeret personale i forhold til den opgave, de skal varetage,« siger Jens Stenbæk.

Ifølge Ekstra Bladet har den fængslede kvinde på sin Facebook-side omtalt en rædselsvagt på sygehuset med tre dødsfald, hjertestop og respiratorstop. Vagten havde været så hård, at hun var »parat til at hænge sig selv«, da hun endelig fik fri, hedder det.

Dermed rettes søgelyset også mod arbejdsmiljøet på sygehuset. Men ifølge Jens Stenbæk er det alt for tidligt at begynde at spekulere i, om det kan have bidraget til forløbet.

»Vi må afvente politiets efterforskning i sagen og få afdækket det konkrete forløb, inden vi begynder at drage konklusioner – og evt. tage initiativer på den baggrund,« siger han.

Powered by Labrador CMS