Efter svær sygdom: Konge er i bedring

Newspaq
Udgivet Opdateret

Thailands 87-årige konge, Bhumibol Adulyadej, har i længere tid været syg, men nu melder kongehuset, at kongens helbred er i bedring.

Helbredet hos Thailands 87-årige konge, Bhumibol Adulyadej, har vakt meget bekymring, men nu er det heldigvis godt nyt om regentens tilstand.

I oktober fik kongen sin galdeblære fjernet, og 5. december aflyste han i sidste øjeblik sin officielle optræden i anledning af sin 87-års fødselsdag.

I en erklæring på thai, som er blevet oversat af The Bangkok Post, er der nu heldigvis positive meldinger om kongens ellers skrantende helbred.

– I denne 12. erklæring om kongens helbred fra kongehusets præsidium siger lægerne, der har holdt nøje øje med kongens helbredsmæssige tilstand, at han ikke længere har feber eller mavesmerter. Hans hjerteslag og vejrtrækning er normal, lyder tilstanden om den 87-årige konge.

– En ultralydsscanning viser, at der ikke længere er betændelse omkring nogen af organerne. Ligeledes viste blodprøverne heller ikke noget usædvanligt, står der videre i erklæringen.

Samtidig er lægerne holdt op med at give kongen antibiotika. Ifølge erklæringen er kongen blevet informeret om sin helbredssituation, og lægerne har konkluderet, at hans generelle helbredstilstand er blevet forbedret, og at han er ved at få bedre appetit og sover bedre.

Den 87-årige thailandske konge er født i USA og har siddet på tronen i 68 år, hvilket gør, at han har regeret i længere tid end Englands dronning Elizabeth, som har været monark i 62 år. Til sammenligning har Danmarks 74-årige dronning Margrethe siddet på tronen i 42 år.

Læs erklæringen, som er delt på Instagram-kontoen Thai Royal Family News, her: http://instagram.com/p/wqICxhyqPe/?utm_source=partner & utm_medium=embed & utm_campaign=photo & modal=true

Newspaq

Powered by Labrador CMS