Efterlyst i et år: Nu er han anholdt

I foråret 2019 efterlyste Nordsjællands Politi den 32-årige Mikkel Søder for at være gerningsmand bag et skyderi.

Den 32-årige mand, der var efterlyst i forbindelse med et skyderi i Plejelt januar 2019, er blevet anholdt. Foto: Local Eyes
Udgivet Opdateret

I starten af maj 2019 efterlyste Nordsjællands Politi Mikkel Søder, som politiet mente var gerningsmanden bag et skyderi i Plejelt i januar samme år.

Se video hos Local Eyes

Efter knap et år har Nordsjællands Politi anholdt den 32-årige mand. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter videoen

Anholdt på motorvej

Søndag eftermiddag blev den 32-årige Mikkel Søder anholdt.

Klokken 13.43 blev han anholdt på Helsingørmotorvejen. Her var han passager i en bil.

Det var en vaks borger, der forinden havde set den efterlyste i Nærum og genkendt vedkommende, derefter havde borgeren kontaktet politiet.

Mistænkt for skud

Mikkel Søder har siden 2019 været efterlyst, da han formodes at være gerningsmanden i en sag om et skyderi i Plejelt ved Helsinge.

Den 25. januar 2019 klokken 17.19 blev en 29-årig mand beskudt af en eller flere gerningsmænd. Det fik den 29-årige til at løbe ind på en gårdplads på Plejeltvej, hvor han stjal en bil, der var efterladt i tomgang og kørte fra stedet.

Den 29-årige oplyste igennem sin advokat senere hen, at bilen – der også indeholdt bileejerens hund – var blevet efterladt på Hestens Bakke i Helsingør.

Stod bag groft røveri

Mikkel Søder var før hændelsen den 25. januar 2019 velkendt af politiet.

Da han blev efterlyst blev det forklaret, at borgere ikke måtte tage kontakt til ham, da han kunne være farlig. Det blev også pointeret, at den 32-årige er kendt i rockermiljøet.

I januar 2012 var han blandt en af tre, der blev dømt for groft røveri mod Kongsted Sparekasse. Her bagbandt gerningsmændene ansatte i banken og tømte kassen, en kontantautomat og 90 kundebokse.

Desuden har han også været straffet 17 yderligere gang for vold, tyveri, røveri og afpresning.

Powered by Labrador CMS