Efterlyst i flere dage – her var Kit

Mange mennesker, helikoptere og hunde var i flere dage ude at lede efter Kit. Hun var blot ude at gå en tur. En lang tur.

Sådan ser den 52-årige Kit Hildgaard Andersen ud. Foto: Politiet.
Udgivet Opdateret

Den 52-årige Kit Hildgaard Andersen, der er fra området omkring Ribe, var efterlyst i flere dage. I går, onsdag, blev hun helt tilfældigt fundet. I mere end god behold.

– Der var et vidne, der kunne se et bil ved aftentide. Vedkommende ringede til os. Vi sendte en patrulje derud, og de kunne bekræfte, at det var hende, fortæller Ole Aamann, vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, til Newsbreak.dk.

Hunden vendte alene hjem mandag eftermiddag. Politiet blev alarmeret. Der blev sendt mennesker, hunde, helikoptere og andre hjælpemidler ud for at finde hende, og eftersøgningen endte altså med at bære frugt.

Nu er hun så tilbage i  hjemmet.

Kit Hildgaard Andersen skulle sådan set bare ud at gå en tur. Og så fortsatte hun med at gå.

Det fortæller hun til Ekstra Bladet.

At hun var efterlyst og havde efterladt urolige mennesker tilbage, havde hun ikke ventet.

– Jeg er blevet psykisk stærkere efter denne tur. Og så vil jeg gerne sige tak. Jeg anede slet ikke, at jeg udløste sådant et postyr med dykkere, der trak vod efter mig og en stor eftersøgning med helikoptere og hunde, fortæller hun videre.

Mens hun har været væk, har hun levet af blåmuslinger, kartofler og maj.

Ville bare have en pause

Kvinden ønsker ikke at fortælle, hvad der er den direkte årsag til, at hun pludselig forlod hjemmet og kæresten søndag aften.

– Det er personligt. Men jeg vil gerne sige, at jeg har verdens dejligste kæreste og jeg elsker ham højt. Jeg er glad for at være hjemme igen.

Kit Hildgaard Andersen fortæller endvidere, at hun på intet tidspunkt har overvejet at begå selvmord og at hun har vandret i omegnen af 30 kilometer hver nat.

– Jeg ville bare have en pause, siger hun.

En pause, der alligevel må have kostet en indsats. Sikkert er det i hvert fald, hun blev fundet 60 kilometer fra sit hjem.

Powered by Labrador CMS