Eks-politiker taget for sexbeskeder til 15-årig

Nu skal han i fængsel i 21 måneder.

Weiner (til venstre) forlader retten efter sin dom på 21 måneder. Foto: Timothy A. Clary/AFP
Weiner (til venstre) forlader retten efter sin dom på 21 måneder. Foto: Timothy A. Clary/AFP
Udgivet Opdateret

Det tidligere medlem af USA’s kongres Anthony Weiner er blevet idømt 21 måneders fængsel for at have sendt seksuelt upassende beskeder til en 15-årig teenagepige. Derudover blev han også dømt til, han skal overvåges i tre år efter sin kommende løsladelse.

Det skriver amerikanske medier – blandet andre CNN.

53-årige Weiner, der i maj tilstod at have sendt beskederne, begyndte at græde, da dommen blev afsagt af dommer Denise Cote ved en domstol i New York.

På forhånd havde den amerikanske ekspolitiker tilkendegivet, at han ikke ville anke en dom på 27 måneder eller mindre.

Dommer Denise Cote har udtalt til CNN, at dommen kan give et signal og være med til at gøre en forskel i folks liv – på den måde hentydede hun til hovedpersonens status.

– Dette er en alvorlig forbrydelse, der kræver en alvorlig straf, sagde Denise Cote videre.

Begyndte at græde

Det fik tårerne frem i Anthony Weiners øjne.

– Med forbrydelsen ramte jeg bunden. Jeg har ingen undskyldning. Jeg gjorde en ung person til offer. En person, der fortjente bedre, sagde  i retten.

Sagen om Weiners korrespondance med den unge pige opnåede international omtale, fordi den kom til at spille en rolle i det amerikanske valg.

I forbindelse med efterforskningen af sagen blev en bærbar computer, der tilhørte konen Huma Abedin, beslaglagt.

Abedin var Hillary Clintons nære rådgiver, og fundet af nogle e-mails på computeren førte til, at en FBI-sag om Clintons brug af en privat e-mailkonto under arbejdet som udenrigsminister blev genåbnet midt under valget.

I 2013 stillede Weiner op som borgmester i New York, men trak sig fra valgkampen, da flere upassende beskeder kom til offentlighedens kendskab.

Powered by Labrador CMS