Elbil helt uden bagrude

12 kinesiske mærker er på vej til Europa

Udgivet Opdateret

Biludstillinger er så småt ved at dø ud i den vestlige verden, men tirsdag startede Shanghai Auto Show i Kina, hvor både asiatiske og vestlige bilbrands præsenterer over 100 nye modeller.

Det er ifølge Bil Magasinets chefredaktør, Mikkel Thomsager, bemærkelsesværdigt, da flere kinesiske bilmærker peger snuden mod Europa.

- Det vælter ud med nye elbiler fra Kina i øjeblikket. De har alle sammen retning mod den vestlige verden. Det vil de selvfølgelig gerne vise på den udstilling, siger Mikkel Thomsager.

BMW fremviste sin konceptbil, der kan skifte mellem 32 farver live, til Shanghai Auto Show.
BMW fremviste sin konceptbil, der kan skifte mellem 32 farver live, til Shanghai Auto Show.

Ikke skrammel længere

Chefredaktørens påpeger, at der blot i år er 12 nye kinesiske bilmærker på vej til Europa.

- Når vi kigger på bilerne, er der ikke noget at pege fingre af længere. For ti år siden var det skrammel og møg, der kom fra Kina.

- I dag er det særdeles kompetente produkter, der nærmest har taget førertrøjen på, når det gælder elbiler, siger Mikkel Thomsager.

Ingen bagrude

Han fortæller desuden, at der før i tiden også var store biludstillinger i Europa i blandt andet Frankfurt, Paris og Genève, men at de gennem tiden og især grundet corona er decimeret til ingenting.

I USA vinder udstillingerne ifølge chefredaktøren dog lidt land igen, hvor Los Angeles Motorshow er på vej tilbage.

Blandt lanceringerne løftede kinesisk-svenske Polestar sløret for sin nye model med navnet "Polestar 4".

En elektrisk firhjulstrækker, der ikke har nogen bagrude, som i stedet erstatter bakspejlet med en skærm, der viser et billede fra et kamera bag på bilen.

Powered by Labrador CMS