En, to, tre, fire, fem sure smileyer til populær fiskehandler på under et år

Fiskehandlen Møllefisk ved den populære sommerdestination Bønnerup Strand vælter sig i sure smileys

Dette ansigt har fiskehandlen modtaget fem gange siden oktober 2017. (Foto: Colourbox)
Udgivet Opdateret

Det sejler helt vildt med både hygiejnen og fødevarehåndteringen hos den populære fiskehandel Mølle Fisk, der ligger på havnen i Bønnerup Strand.

Om sommeren er fiskehandlen et særdeles velbesøgt sted i det store sommerhusområde, og på butikkens Facebookside er anmeldelserne også i top.

Men når Fødevarestyrelsen kommer på besøg – så får piben en helt andet lyd. For siden fødevarekontrollen var på besøg den 10. oktober sidste år, er det væltet ind med sure smileyer.

I perioden har de fået intet mindre end fem af de sureste smileyer – og en enkelt mellemfornøjet.

Dårlig rengøring, dårlig hygiejne – og en glemt kontrolrapport

Flere gange har Fødevarestyrelsen påtalt medarbejdernes hygiejne. De bærer handsker, som ikke bliver skiftet ofte nok. Medarbejderne håndterer flere forskellige typer fisk – og håndterer kontanter – uden at skifte handsker.

Det har Fødevarestyrelsen flere gange påtalt.

Derudover har både ferske fisk, røgede fisk og andre spiseklare fisk flere gange været blandet sammen i én stor pærevælling på butikkens lager. Særligt galt var det med en lærredssæk med muslinger, der var placeret direkte oveni en kasse fiskefileter.

Seneste besøg var stadig helt i fisk

Ved Fødevarestyrelsens seneste besøg midt i juli var den stadig gal. Vi tillader os at citere fra Fødevarestyrelsens kontrolrapport:

– I forrum til røgerum er der under borde, på bordben og i huller i bordplade kraftige gule og lyserøde slimede belægninger. I køkken er udbredt tykke fedtede belægninger af friturefedt og snavs. Herunder på og i ovne og friturer, inventar som borde og ansamlinger af snavs, madrester med mere på gulvet.

– Fedtede og belægninger på faciliteter til vask af hænder, herunder armatur, sæbedispensor og papirdispensor. På dør og på gulv er der grønne algebelægninger.

– Ved bord hvor der vejes salater op, er der på vægten sorte og fedtede belægninger og indtørrede rester af fødevarer under den. Sildespande på ekstern lager er med sorte mugbelægninger og andet snavs. Dør til fryserum er her med snavs og fiskerester.

Newsbreak.dk var kort i telefonisk kontakt med fiskehandlen.

Her erklærede man sig uenige med fødevarekontrollen, som man mente gik i for små sko.

Powered by Labrador CMS