Endnu en dag i ubådssagen: De skal tale i dag

Retssagen fortsætter tirsdag

Endnu en dag i retssagen mod ubådsbygger Peter Madsen. (Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix)
Udgivet Opdateret

Tirsdag fortsætter retssagen mod ubådsbyggeren Peter Madsen. Du kan følge dagens udvikling i Ritzaus live-blog i bunden af artiklen her. Blandt de indkaldte tirsdag er blandt andet en ubådsekspert fra Søfartsstyrelsen og en ekspert fra Teknologisk Institut.

Mandag kom det blandt andet frem, at Peter Madsen få timer inden, han sejlede afsted med Kim Wall i den hjemmebyggede ubåd “UC3 Nautilus”, omtalte sig selv som hovedmistænkt i en drabssag.

Det fortalte en australsk filminstruktør, da hun mandag afgav forklaring i drabssagen mod den 47-årige ubådsbygger. Det var i et interview med hende, at Madsen om eftermiddagen 10. august i fjor kom med den opsigtsvækkende udtalelse.

– I interviewet startede han med at tale om, at han skulle lære at holde mund, fordi han havde svært ved at holde ting for sig selv, siger vidnet.

– Så brugte han analogien om, at han var den hovedmistænkte for drabet på sin hustrus nabo. Han begyndte at tale om, at han havde retten til ikke at udtale sig, og at alt, hvad han sagde, vil kunne blive brugt mod ham.

Vigtigt vidneudsagn

Det australske filmhold var i gang med at lave en dokumentarfilm om Peter Madsens raketprojekt, da han blev anholdt for drabet på 30-årige Wall. Det er anklagemyndighedens opfattelse, at Madsen på forhånd havde planlagt forbrydelsen, og derfor er filminstruktørens vidneudsagn centralt.

Instruktøren vurderer, at filmholdet forlod Raketmadsens Rumlaboratorium omkring klokken 17. Blot cirka to timer senere stævnede Madsen og Wall ud fra Refshaleøen i København i “UC3 Nautilus”.

Med sig på turen havde Madsen blandt andet en sav, stropper, jernrør og flere tilspidsede skruetrækkere.

Alt sammen remedier, som ifølge anklagen blev brugt, da ubådskaptajnen i de efterfølgende timer bandt, mishandlede, dræbte og parterede sin svenske gæst. Kun parteringen har Madsen valgt at tilstå.

LIVE:

Powered by Labrador CMS