Endnu et bombelager afsløret

Politiet har afsløret endnu et bombelager. Natten i gennem er der blevet sprængt fyrværkeri, der ikke kunne flyttes forsvarligt.

Der er beslaglagt store mængder ulovligt fyrværkeri over hele landet. Kanonslagene på billedet har intet med denne beslaglæggelse at gøre. Arkivfoto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Syd- og Sønderjyllands Politi har fredag nat/lørdag morgen sammen med bomberyddere fra ammunitionsrydningstjenesten (EOD) tømt et stort lager fyldt med ulovligt fyrværkeri.

Den store mængde kanonslag og krysantemumbomber blev fundet i en lagerhal på Bommerlundvej ved Rødding i det sydlige Jylland.

Efter et tip fra en borger, ransagede politiet lageret og fandt knap 37.000 kanonslag og omkring 1000 krysantemumbomber i forskellige størrelser. Desuden fandtes cirka fem tons fyrværkeri som batterier og raketter. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Der blev også fundet materialer, som EOD valgte at sprænge i luften udenfor hallen frem for at transportere det, fordi det var for risikabelt og skrøbeligt til at flytte. Det betød, at der i en periode kunne høres kontrollerede sprængninger.

Resten af hallens indhold er transporteret til et sikkert opbevaringssted.

En person anholdt

Det oplyses, at der i forbindelse med det store fund af ulovligt fyrværkeri er anholdt en person med tilknytning til sagen.

Politiet vil vil i løbet af lørdag tage stilling, om vedkommende skal fremstilles i grundlovsforhør.

Den seneste tid har politikredse over hele landet konfiskeret enorme mængder fyrværkeri. I København har ordensmagten offentligt meldt ud, at årsagen blandt andet er de tragiske ulykker, der rystede Danmark til nytår mellem 2014 og 2015. Her mistede tre personer livet i flere ulykker med krysantemumbomber. En 30-årig mand er anklaget for uagtsomt manddrab.

Fredag blev tre brødre varetægtsfængslet i hovedstaden efter fund af et gigantisk lager med kanonslag og andet ulovligt fyrværkeri.

Opdatering 09.25: Politiet oplyser nu, at den anholdte – en 40-årig mand fra Rødding – klokken 11 bliver fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Esbjerg.

Syd- og Sønderjyllands Politi har sigtet ham for overtrædelse af fyrværkeriloven samt for at have forvoldt fare for andres liv og førlighed samt for våbenloven.

Opdatering 12.57: Manden er nu fængslet.

Powered by Labrador CMS