Entusiaster mener at have fundet spor efter ulveunger i Jylland

Entusiaster mener at have fundet spor efter ulveunger i Jylland. Foto: Iris/Scanpix (Modelfoto)
Udgivet Opdateret

Spor efter små poter får nu entusiaster til at tro, der er ulveunger i Jylland

Der fundet spor efter små poter, der løber ved siden af et dyr på størrelse med en schæferhund i et øde område i Nordjylland. Og det tyder på, at vi nu har ulveunger i Danmark, fortæller Paw Rasmussen fra Ulvetracking Danmark – en flok ulveentusiaster, der holder øje med ulvens udbredelse i landet.

Sporene er fotograferet i et sandet klitområde, som man har fulgt siden 2012, og hvor man ved, der har været både han- og hunulve i nærheden.

»De her spor er meget mindre end sporene fra den, der render ved siden af. Og det passer nogenlunde med størrelsen af et spor efter ulve på den alder,« siger Paw Jensen og understreger, at der blot er tale om indikationer på, at der er ulveunger.

Ulvespor kan godt ligne hundespor, så for at udelukke, at det i stedet er en hund, følger man sporet på en længere strækning.

»Hvis der ikke inden for de her 400 meter er set en størrelse 45 fra en vandresko eller spor efter en, der har cyklet, er vi lidt tættere på at kunne sige, at det kan være en ulv,« fortæller Paw Jensen.

For de frivillige i Ulvetracking Danmark virker det også som det mest sandsynlige, at vi nu har ulveunger i Danmark.

»Jeg vil sige, at det vil være meget underligt, at når man fire steder i 2014 kunne slå fast, at der var ulvetæver, hvis de så ikke havde avlet,« siger Paw Jensen.

Ulvetracking Danmark er hverken for eller imod ulve i Danmark, men glæder sig alligevel over, at endnu en lille brik nu er lagt i det store ulvepuslespil.

»Selvfølgelig er man jo glad. Vi sidder jo flere folk i Ulvetracking, der har brugt uhyggeligt meget tid på det siden ulvens genkomst, så vi er da rigtig glade for, at der begynder at stykke sig et billede sammen af det,« fortæller Paw Jensen.

Powered by Labrador CMS