Epidemi lammer sygehuse: Må aflyse operationer

Der er i øjeblikket kun plads til akutte og kræftpatienter i Slagelse, Ringsted og Næstved.

En influenzaepidemi presser lige nu sygehusene. Foto: Morten Stricker/Scanpix
Udgivet Opdateret

Sygehusledelsen for sygehusene i Slagelse, Næstved og Ringsted har meddelt, at alle planlagte operationer – undtagen livsvigtige kræftoperationer – er sløjfet ugen ud, fordi sygehusene er ramt af influenza blandt både patienter og personale. Det skriver DR Sjælland.

– På grund af influenzaepidemien har vi haft rigtig mange akutte indlæggelser. Det har betydet, at vi har haft rigtig svært ved at håndtere det, fortæller Vagn Bach, der er direktør for sygehusene, til DR Sjælland.

Men det er ikke kun de mange patienter med influenza, der skaber problemer. Også personalet går syge hjem og ifølge Vagn Bach er der lige nu fem syge læger på hjerteafdelingen på Slagelse Sygehus:

– Vi har prøvet at kalde ekstra personale ind og skaffet vikarer. Og så har vi aflyst ambulatorier og planlagte operationer for simpelthen at sikre, at vi har læger og sygeplejersker nok til at tage sig af de akutte patienter og de patienter, der har uopsættelige problemer for eksempel med kræft eller noget, der kan påvirke førligheden.

Sygehusdirektøren siger i dag, at det er sidste udvej, når valget falder på at aflyse operationer:

– Vi må mange gange beklage over for de patienter, det går ud over, men det er for at sikre, at vi laver en god kvalitet for dem, der har mest behov.

Hver tiende patient er ramt

Ifølge Vagn Bach er det op mod hver tiende indlagte patient, der er ramt af influenza.

Men det er ikke kun influenzaen, der har slået sygehusene ud af kurs, siger Søren Petersen, der er næstformand i Dansk Sygeplejeråd Kreds Sjælland.

– Sygehusene savner sygeplejersker, og det er svært at få et overblik over, hvor mange der løber stærkere, fordi der mangler personale, siger Søren Petersen til DR Sjælland.

Søren Petersen roser samtidig sygehusledelsen for at have handlet resolut og aflyst operationer for i stedet at bruge ressourcerne til at gå stuegang på sengeafsnit og i akutafdeling.

 

Powered by Labrador CMS