Eriksen blev Champions League-helt for Tottenham

Christian Eriksen sprudlede og scorede et afgørende mål for Tottenham, der spillede 2-2 ude mod Juventus.

Christian Eriksen blev den store helt for Tottenham. Foto: Reuters/Paul Childs/Scanpix

Tottenhams Christian Eriksen scorede til slutresultatet 2-2 ude mod Juventus i den første af to ottendedelsfinaler i Champions League.

Dermed fik Tottenham et godt udgangspunkt før returkampen.

Juventus fik ellers en drømmestart på kampen med to mål i de første ni minutter.

Gonzalo Higuain bragte Juventus foran 1-0 efter blot to minutter, men argentineren så ud til at være offside, da han modtog bolden fra Miralem Pjanic.

Det ændrede dog ikke på, at Tottenham snorksov, da Pjanic på et frispark løftede bolden ind til en helt fri Higuain, der helflugtede 1-0-målet ind bag Tottenham-keeper Hugo Lloris.

Få minutter senere begik Tottenham-backen Ben Davies et klodset straffespark, da han kom for sent i en tackling på Federico Bernardeschi.

Higuain fordoblede føringen fra pletten, men Lloris var helt ude ved stolpen og have fingerspidserne på bolden, som dog strøg i mål.

Foran 2-0 trak Juventus sig tilbage og overlod al initiativet til englænderne. Og det skulle vise sig at være en dum idé.

Tottenham begyndte at styre kampen og fik med hurtige pasninger italienerne ud at løbe.

Ti minutter før pausen blev Harry Kane spillet helt fri af Dele Alli, og den engelske landsholdsangriber rundede Juventus-keeperen og reducerede nemt til 1-2.

Klasse-keeperen

Kane havde to chancer mere i en særdeles underholdende første halvleg, men Buffon viste klassen med to gode redninger.

I overtiden af første halvleg tog hjemmeholdets kantspiller Douglas Costa en solotur ind i feltet og blev nedlagt af Serge Aurier.

Igen fik Higuain lov til at sparke straffesparket, men denne gange ramte angriberen overliggeren til stor skuffelse for størstedelen af de 41.232 tilskuere.

Higuain havde også haft flere chancer for at score yderligere, men brændte ved de lejligheder.

Eriksen spillede en fremragende kamp og havde også et kvalificeret langskud, som Buffon boksede væk.

I anden halvleg var Tottenham bedst, og Eriksens frispark efter 72 minutter var nok til at sørge for uafgjort.