Eriksen strålede i stor kamp mod Madrid

Et effektivt Tottenham-hold straffede Real Madrid og satte kursen mod gruppesejr i Champions League.

Christian Eriksen stod for målet til 3-0 i afklapsningen af Real Madrid. Foto: Dylan Martinez/Reuters

Real Madrid har vundet Champions League i tre af de seneste fire sæsoner, men holdet har været i krise på det seneste, og onsdag nåede krisen et nyt lavpunkt.

På Wembley blev en sejlende spansk defensiv udstillet af et effektivt Tottenham-mandskab, der med Christian Eriksen som målscorer slog Zinedine Zidanes hold med 3-1.

Tottenham overlod det meste af boldbesiddelsen til Real Madrid fra start, men det var englænderne, som skabte chancerne.

Både Christian Eriksen og Harry Kane fik gode muligheder inden for de første ti minutter, uden at det dog førte til scoringer.

Real Madrids defensiv har vaklet en del på det seneste, og Tottenham havde ikke svært ved at bringe gæsterne ud af balance.

Bolden gled i mål

Efter 27 minutter gav skidt spansk forsvarsspil Tottenham chancen. Nacho så i to omgange skidt ud, da Kieran Trippier, i hvad der lignede offsideposition, modtog en tværpasning i højre side.

Han flugtede bolden ind foran mål, hvor Dele Alli kunne glide den i mål for næsen af Nacho.

Målet vækkede gæsterne, som fik skabt nogle gode tilbud. Men mens offensiven kom i gang, sejlede forsvaret stadig.

Igen og igen førte sløseri til Tottenham-muligheder, men der faldt ikke flere mål i første halvleg.

Tæt på 1-1

Spanierne lagde et større pres efter pausen, og et par gange var udligningen tæt på. Men den sløje defensiv var også kommet med ud til de sidste 45 minutter, og det udnyttede Dele Alli.

Han satte en skidt spillende Casemiro af og tog chancen lidt uden for feltet. Bolden ramte Sergio Ramos, ændrede fuldstændig retning og svævede i mål bag en sagesløs Kiko Casilla.

Kursen mod gruppesejr var for alvor sat, og Tottenham var slet ikke færdig med at straffe de spanske giganter.

Midtvejs i halvlegen rullede endnu en engelsk kontra afsted, og Harry Kane spillede med en perfekt timet aflevering Christian Eriksen helt fri.

Den danske kreatør afsluttede sikkert med venstrefoden, og sømmene blev banket yderligere ned i den spanske kiste.

Ronaldo scorede også

Et vingeskudt Real Madrid-hold balancerede på kanten af yderligere ydmygelse, men Cristiano Ronaldo fik reduceret med ti minutter igen på en tilfældig nedfaldsbold i feltet.

Tættere på kom spanierne ikke, og Tottenham fører nu gruppen med ti point. Real Madrid har syv point på andenpladsen.