Esbjerg tættere på en løsning: Denne træner har været til samtale

Peter Sørensen. Foto: CLAUS FISKER/Scanpix (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Esbjerg har i lidt over to uger stået uden en fast cheftræner, efter Niels Frederiksen blev fyret, og Superliga-holdet har i de to seneste kampe været styret af assistenterne Michael ‘Mex’ Pedersen og Lars Lungi Sørensen.

Nu kan BT så afsløre, at samtalerne om en permanent cheftræner er i gang, og at den tidligere AGF-træner Peter Sørensen, som er ledig på trænermarkedet, inden for de seneste dage har været til samtale.

Ifølge BTs oplysninger er Peter Sørensen én ud af et kandidatfelt, som er nede på mellem fire til fem personer.

»Vi har nogle meget seriøse og meget, meget kvalificerede kandidater, deriblandt også nogle udenlandske, som vi vælger at tage en førstehåndssnak med, men hvem de, vil jeg ikke sætte navn på,« siger Esbjergs fungerende sportschef, Niels Erik Søndergaard.

»Vi vil gerne bekræfte, at vi har nogle navne, og at vi har holdt nogle møder med forskellige kandidater. Og nogle af dem er da ledige på markedet,« tilføjer han.

Peter Sørensen har ingen kommentarer

Heller ikke Peter Sørensen vil bekræfte, at han har været til samtale i Esbjerg.

»Jeg har ikke yderligere kommentarer, end det jeg har sagt for længe siden. Det er, at et cheftrænerjob i Esbjerg selvfølgelig er interessant,« siger han om det ledige trænerjob, som ifølge BTs oplysninger kunne have været besat af den tidligere FC Midtjylland-træner Glen Riddersholm.

BT erfarer dog, at mestertræneren, som også er ledig, på et meget tidligt stadie fik tilbudt jobbet, men at han foreløbig har afvist det.

Esbjerg har imidlertid ikke svært ved at finde et stort trænernavn, for ifølge Niels Erik Søndergaard er jobbet så attraktivt, at klubben er blevet tilbudt navne, den slet ikke havde forventet. Og flere og flere kommer til hele tiden.

»Der er da kommet en del navne, som vi ikke i første omgang havde regnet med var interesserede i jobbet, men vi har ikke noget hastværk med det her, og i den her fase er vi i gang med de indledende samtaler. Vi er ikke færdige med at holde møder, og der kan stadig komme flere interessante navne ind. Så sent som i går (mandag, red.) kom der tre nye kvalificerede emner op,« siger Niels Erik Søndergaard og fortsætter:

»Vi har ikke nogen deadline på, hvornår vi skal være i mål og præsentere en ny træner. Vi har sagt, at den kommende landskampspause kunne være et godt tidspunkt at komme tættere på noget rimeligt.«

»Lige nu er der størst fokus på, at vi skal have sat en rimelig trup sammen i forhold til lukningen af transfervinduet om en uge. Og vi har stor tillid til vores nuværende team med Michael ‘Mex’ Pedersen i spidsen. Ham og Lars Lungi Sørensen kan sagtens stå i spidsen for det her, indtil vi har fundet den rigtige person,« slutter Esbjerg-bossen.

Michael ‘Mex’ Pedersen og Lars Lungi Sørensen har i to kampe hentet fire point mod FC Nordsjælland og FC Midtjylland.

Powered by Labrador CMS