Eurovision-leder gav millionordrer til konen

Newspaq
Udgivet Opdateret

Selv en bananrepublik ville skamme sig, siger politiker efter ny afsløring om brud på udbudsregler.

En af de ledende medarbejdere bag Eurovision-arrangementet i København i maj valgte at placere en stor ordre hos sit eget firma. Det skriver metroxpress.

Projektleder Thomas Steinmann, der blev ansat tre måneder før Eurovision til at stå for 16.556 kvadratmeter telte og 26 skurvogne, bestilte for 2,9 millioner kroner i sit eget firma Cph Lounge, hvor hans kone er direktør.

I en e-mail fortæller han, at han havde 25 dage til at lave en kontorby og de første telte.

– Det giver vel et godt billede af forløbet og en mangelfuld overordnet styring. Der har været fuld åbenhed i hele forløbet om både ejerforhold og strukturen af den daglige drift, skriver han til metroxpress og fortæller, at alle tilbud blev godkendt af den nu fyrede direktør fra Wonderful Copenhagens projektselskab Martin Bender.

Ordren er en af fire, hvor projektselskabet har erkendt, at udbudsreglerne er blevet brudt i forbindelse med Eurovision. Forleden kunne metroxpress fortælle, at Morten Pankoke, chef på projektet, indgik millionkontrakt med NCC, der var kunde i hans firma.

Wonderful Copenhagen oplyser, at det var blandt grundene til, at man fyrede direktøren:

– Projektselskabet erkender, at der har været tilfælde, hvor der burde have været opslået udbud, og at der blandt andet på denne baggrund blev draget konkrete ledelsesmæssige konsekvenser, skriver pressechef Emil Spangenberg til avisen.

Tidligere kontorchef gennem 24 år i Konkurrencestyrelsen Niels Rytter kalder sagen grov:

– Fordi det lovpligtige udbud ikke er gennemført, så minder det her mere og mere om en familiekomsammen betalt af skatteyderne, siger han.

I alt har skatteyderne betalt mere end 100 millioner for showet.

DF kræver en redegørelse for alle ordrer givet til bekendte.

Enhedslisten er også utilfreds.

– Selv en bananrepublik ville skamme sig, siger Susanne Langer, der sidder i Region Hovedstaden for partiet.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS