Evakuerede metro-naboer må vente lidt endnu

Metroselskabet er torsdag i gang med at lave prøveboringer på stedet for at se, om der er flere huller, som endnu ikke er lukket. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO
Udgivet Opdateret

Københavns Kommune har endnu ikke sagt ja til, at cirka 50 beboere kan vende tilbage til ejendom på Nørrebro.

De evakuerede borgere fra en ejendom på Nørrebro i København må vente til torsdag eftermiddag, før det bliver afgjort, om og hvornår de kan vende tilbage til deres lejligheder, oplyser Københavns Kommune.

De cirka 50 personer fra Folmer Bendtsens Plads på Nørrebro blev evakueret natten til onsdag, fordi der er mistanke om sætningsskader i forbindelse med byggeriet af den kommende Nørrebro metrostation.

Metroselskabet er torsdag i gang med at lave prøveboringer på stedet for at se, om der er flere huller, som endnu ikke er lukket.

Selskabet mødes med København Kommunes Center for bygninger torsdag eftermiddag, hvor kommunen får resultatet af boringerne. På mødet tager man stilling til, om undergrunden er sikker, og de evakuerede kan vende tilbage, oplyser kommunen til Ritzau.

Beboere i tre opgange blev evakueret, og det foregik uden dramatik.

Jord var skredet ud under fundamentet på ejendommen, og indsatslederen fra Københavns Brandvæsen vurderede, at der kunne være fare for sammenstyrtning.

Onsdag var entreprenøren i gang med at fylde beton i et hulrum under ejendommen.

Nogle beboere har selv sørget for at kunne bo hos familie og venner, mens Metroselskabet har sørget for at genhuse de øvrige på hotel, oplyser selskabet.

Sætningen er på syv-otte millimeter, og der har på intet tidspunkt været risiko for hverken naboer eller bygning, lyder det fra selskabet.

Problemet opstod, da der trængte vand og jord ind i stationsboksen gennem et hul i væggen i 18 meters dybde.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS