Fælder ved julegaveindkøb: Her kan du miste mange penge

Du har sikkert prøvet at få en gave, som du skulle bytte. Men det kan være et sandt helvede at få byttet julegaven.

Udgivet Opdateret

Hvad har du fået i julegave? En turkis, lidt for kort sweater? Eller en kongelig porcelænsfigur, der er skudt helt ved siden af?

Frygt ej, det meste kan byttes. Vi har samlet reglerne for at bytte julegaver i et galleri her over artiklen, så du kan finde hoved og hale i det.

Der findes nemlig massevis af regler for, hvordan du skal forholde dig, når du får en gave. Du skal først og fremmest kende den forskel, der er på den fysiske forretning og en internetbutik, fordi reglerne er vidt forskellige.

Som kunde er det let at have en idé om, at det er din ret at få byttet et produkt, du har købt, som ikke er gangbar alligevel. Men ifølge forbrugerrådet Tænks artikel om reglerne for at bytte julegaver, så er det ingenlunde sådan.

I fysiske butikker har du nemlig ikke en lovbestemt ret til at fortryde et køb, bytte en vare eller få pengene tilbage.“, skriver forbrugerrådet.

Det samme gør sig i øvrigt gældende for varer købt i en online-forretning. Til gengæld er det sådan, at det ved en webshop er EU-bestemt, at alle webshops med adresse inden for EU skal tilbyde 14 dages fuld returret – også på julegaver. De 14 dage gælder fra pakken er modtaget, ikke fra du har åbnet den, skriver Tænk.

I galleriet øverst har vi samlet reglerne for at bytte julegaven.

Powered by Labrador CMS