Færdig

Clara Tauson missede ottendedelsfinalen i French Open efter nederlag i tre sæt til russeren Elina Avanesyan

Udgivet Opdateret

Clara Tauson er færdig i French Open efter et nederlag i tre sæt til russeren Elina Avanesyan.

Danskeren havde ellers chancen for at begå karrierens bedste grand slam-resultat med en ottendedelsfinale, men tredje runde blev endestationen som ved Australian Open sidste år.

Tauson fik ellers en glimrende start på kampen og vandt første sæt, men hun endte med at tabe 6-3, 1-6, 5-7 efter at have reddet en matchbold ved stillingen 4-5.

Så ud til mere

Det har dog været en glimrende turnering for Tauson, der først vandt tre kvalifikationskampe og derefter snuppede to sejre i hovedturneringen.

Men man havde følelsen af, at hun kunne have fået endnu mere ud af det i Paris.

Tauson fik hurtigt gang i sit store forhåndsvåben, og trods et par forbiere brød danskeren til 2-1 og knyttede næven. En kælen stopbold forhindrede russisk brud til 2-2, og i stedet holdt Tauson serv og brølede "come on".

Det så godt ud til at starte med for Clara Tauson, men så gik det galt.
Det så godt ud til at starte med for Clara Tauson, men så gik det galt.

Avanesyan fik dog gjort kampen lige i de efterfølgende partier. Hun reducerede til 3-4, og Tauson måtte kæmpe hårdt for at holde serv til 5-3, hvor danskeren afsluttede med en stopbold efterfulgt af et fornemt lob.

Udnyttede sin tredje sætbold

Også det næste parti blev langt, men Tauson endte med at udnytte sin tredje sætbold, da russeren tonsede en forhånd langt ud.

Modgangen meldte sig i andet sæt, hvor Tauson havde enorme problemer i egen serv. Hun fik kun 46 procent af sine førsteserver ind i sine fire servepartier, som alle blev tabt, og så vandt russeren med 6-1 på godt en halv time.

Tauson gav ketsjeren en tur i gruset efter en misset flugtning og virkede modløs i meget af sættet.

Brød først

Nu handlede det om at være klar fra starten af tredje sæt, og det var danskeren, der fandt aggressivitet fra baglinjen til at bryde til 1-0.

Hun servede sig på 2-0 og havde i næste parti chancen for at spille sig til to breakbolde, men i en ellers fremragende position overplacerede hun sin forhånd, der ellers lige havde kastet en stribe point af sig.

I stedet for mulighed for 3-0 overtog russeren den dominerende rolle og vendte 0-2 til 3-2. Tauson udlignede til 3-3 og havde chancer i det næste parti, men russeren var en anelse ovenpå og lod til at have mest energi.

Sløsede

Dansk sløseri i det næste parti gav russisk brud til 5-3, men med ryggen mod muren brød Tauson tilbage til 4-5. I partiet efter var hun nede med matchbold, men fandt sit bedste spil frem og udlignede til 5-5.

Clara Tauson

Clara Tauson født 21. december 2002 i Gentofte er en dansk tennisspiller, der repræsenterer KB Tennis og Danmarks Fed Cup-hold.

Som 13-årig blev hun i 2016 danmarksmester i tennis, som den yngste i historien.

Hun er europæisk ungdoms-OL mester fra 2017, og U/18-europamester fra 2018.

På ITF World Tennis Tour Juniors har hun vundet ni singleturneringer, hvoraf sejren ved Australian Open 2019 er den største.

Ved ITF Junior Masters 2018 var hun turneringens yngste spiller, og vandt bronze.

Kilde: Wikipedia

Det var bare en stakket frist, da russeren brød igen til 7-5 og sikrede sejren, og Tauson forlod bane 7 med bøjet nakke.

Powered by Labrador CMS