Falske pengesedler flyder i Danmark

Politiet melder om flere tilfælde af falske pengesedler.

Udgivet Opdateret

Lige nu er der flere meldinger om falske penge.

(Og for at hjælpe dig, så har vi i galleriet over artiklen samlet en række råd til, hvordan du kan spotte de falske sedler). 

Klokken 23.08 tirsdag anmeldte en 49-årig mand fra Køge, at han for et par timer siden havde fundet flere pengesedler i græsrabatten på Kongebrovej.

Pengesedlerne havde han samlet op og ville nu gerne aflevere dem til politiet, som fik dem udleveret på anmelderens bopæl. Bagefter kørte patruljen til Kongebrovej for at kontrollere, om der skulle være flere pengesedler i området.

Politiet fandt ikke flere pengesedler, og ved en foreløbig undersøgelse af de indleverede 1.000-kronesedler kunne det tyde på, at de måske var falske.

Derfor har politiet nu sendt pengesedlerne til kriminalteknisk undersøgelse for at få afklaret ægtheden og sikret eventuelle spor til identifikation af den eller de personer, der i strid med straffelovens bestemmelser har fremstillet muligt falske penge.

Endnu en historie

Københavns Politi har tirsdag lagt denne historie op på Twitter:

I en biograf prøvede en mand i går at betale med en falsk 200-kroneseddel. Ekspedienten fattede mistanke og tilkaldte en patrulje, som kort efter anholdt manden. Under visitation fandt patruljen flere falske 500-kronesedler. Manden er i dag varetægtsfængslet i 13 dage.

Powered by Labrador CMS