Fanget i Dubai: -Jeg fortryder

- Jeg var ikke taget afsted, hvis der havde været nye mutationer på det tidspunkt

Nicklas Bendtner er lige nu strandet i Dubai efter Danmark i denne uge pludselig lukkede ned for alle fly fra landet. Arkivfoto: Ritzau Scanpix.
Udgivet Opdateret

Den tidligere danske fodboldlandsholdsspiller Nicklas Bendtner, er lige nu strandet i Dubai og kan ikke komme hjem.

Det skriver han i en story på Instagram.

Ifølge Bendtner rejste han til Dubai den 4. januar på en “arbejdsrelateret tur”.

– Jeg var ikke taget afsted, hvis der havde været nye mutationer på det tidspunkt, skriver han i opslaget.

– Vi gør alt, vi kan, for at komme hjem og har prøvet at finde en ansvarlig løsning i noget tid efterhånden og respekterer og forstår alle de regler, der er udstukket fra Udenrigsministeriet, skriver han.

Før de nye rejsevejledninger

Ifølge Bendtner rejste han til Dubai den 4. januar, hvor Udenrigsministeriet blot frarådede alle unødvendige rejser til hele verden.

Dermed rejste han til byen, før Udenrigsministeriet den 8. januar skærpede sin rejsevejledning, så alle rejser til hele verden blev frarådet.

Artiklen fortsætter under videoen

Skærpelsen skete af hensyn til nye og mere smitsomme coronavarianter.

Flere kendte danskere

Den tidligere landsholdsprofil er blot en af flere kendte danskere, der på det seneste er rejst til Dubai, hvor der ikke er lige så mange restriktioner som i eksempelvis Danmark.

Også den tidligere bokser Mikkel Kessler er rejst til Dubai i løbet af januar, og det samme er en række danske bloggere.

Må selv finde hjem

Myndighederne kommer som udgangspunkt ikke til at hjælpe de danskere, der er strandet i Dubai, efter at transportminister Benny Engelbrecht (S) har stoppet for alle flyvninger fra De Forenede Arabiske Emirater i fem dage.

Det siger Erik Brøgger Rasmussen, der er direktør i Udenrigsministeriets Borgerservice.

– Vi forsøger ikke at få dem hjem. Vi har haft cirka 20 henvendelser hen over natten, men vi guider dem til de muligheder, de har.

– Så længe der er fly ud af Dubai, så kan man komme væk og mod Danmark. Så kommer vi ikke til at hjælpe i den forstand, at det er os, der skal have dem hjem, siger han.

De rejsende kan enten blive eller finde andre veje til Danmark, forklarer han.

De kan flyve i transit via en lufthavn, hvor de kan få en sikker test, så de kan komme om bord på et fly mod Danmark.

Fra 9. januar har det været et krav, at alle rejsende med fly til Danmark skal kunne fremvise en frisk coronatest, der viser, at de ikke er smittet med coronavirus.

Men de danske myndigheder har lukket for indrejser fra Emiraterne, efter at en borgerhenvendelse rejser mistanke om sjusk med test.

Ifølge Udenrigsministeriets oplysninger befinder der sig i øjeblikket mindst 85 danske rejsende og cirka 800 fastboende i Dubai.

Kilde: Ritzau

Powered by Labrador CMS