Far i chok: Mand lokkede datter på Minecraft

Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Svensk politi undersøger en sag, hvor en mand gennem lang tid chattede med ni-årig og forsøgte at arrangere et møde.

En far fik sig en slem overraskelse, da han for nylig hjalp sin niårige med at få renset sin computer for virus. Her opdagede han nemlig, at datteren i omkring en måned havde chattet med en voksen mand gennem computerspillet Minecraft og over Skype. Det skriver Aftonbladet.se.

Manden havde gennem de digitale samtaler med datteren opbygget et tillidsforhold til barnet, og han havde fået hende til at frtælle blandt andet, hvor hun boede, hvordan hendes hus så ud, hvornår hendes forældre var ude af huse. Han havde også flere gange foreslået for den niårige pige, at de skulle ses.

Datteren har fortalt til Aftonbladet, at hun var glad for at have mødt en ven igennem spillet. Han havde bare været én, der hjalp hende med at bygge ting i spillet, men de var begyndt at skrive sammen om alle mulige andre ting på samme måde, som hun chatter med sine jævnaldrende venner. Hun fortæller, at det ikke føltes underligt, at han begyndte at spørge om mere private ting, og hun kunne godt have fundet på at have mødtes med ham.

Hun er dog nu blevet klar over, at han muligvis ikke blot havde intentioner om at være hendes ven, og hun er nu bange for at gå omkring alene.

Faren formoder, at der er tale om en pædofil mand. Han fortæller til Aftonbladet, at han især er foruroliget over, hvor systematisk og beregnende manden har været i den måde, han har opbygget sit forhold til datteren.

– Jeg blev chokeret. Jeg har altid antaget, at det var klassekammerater hun spillede med, og jeg ved, hvor smart min datter er, men det hjælper jo ikke mod sådan en fyr her, siger han til Aftonbladet.

Han fortæller, at manden har brugt rigtig mange timer på at chatte med datteren, og at han har forsøgt at udviske aldersforskellen mellem dem ved for eksempel at fortælle, at han skulle til at se børneprogrammer i fjernsynet, og at han mente, at datteren mere lignede en på 16 år, end en på ni.

Sagen er anmeldt til det svenske politi.

 

Powered by Labrador CMS