FCM-træner roser OB’s nye system

Glen Riddersholm glæder sig til mødet med OB. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO
Udgivet Opdateret

Det bliver en udfordring at få lirket OB’s stærke defensiv op, men FC Midtjylland vil gøre et ihærdigt forsøg.

Fredag aften ruller fodbolden i Superligaen igen, når FC Midtjylland og OB mødes i Herning efter en 14 dages landskampspause.

Det er et midtjysk mandskab, der med fem sejre i seks kampe har begyndt sæsonen stærkt, og de gode takter skal gerne fortsætte mod fynboerne, mener FCM-træner Glen Riddersholm.

– Vi møder et OB-hold, der har lavet et systemskifte, som har gjort, at OB på resultatdelen har løftet sig og i de seneste to udekampe har hentet fire point, siger Riddersholm til klubbens hjemmeside.

OB har ændret på systemet, så forsvaret udgøres af tre spillere med to wingbacks, der har bedre mulighed for at gå med i spillet.

Til kampen mod FCM er OB’s forsvarsspiller Daniel Høegh dog skadet, så det er uvist, om fynboerne vil gå tilbage til en firebackkæde i forsvaret.

– OB har kun lukket tre mål ind i de seneste fire kampe. Det vidner om, at det er et stærkt og kompakt hold, vi skal op imod.

– Derfor skal vi være dygtige i omgangen med bolden og have tålmodighed kombineret med den aggressivitet og det presspil, som skal kendetegne os på hjemmebane, siger Riddersholm.

Selv om FCM-træneren har stor respekt for den stærke fynske defensiv, så er kravet en sejr. Det lykkedes ikke i hele sidste sæson, hvor OB vandt to gange og spillede en tredje kamp uafgjort mod FCM.

– Vi glæder os til at komme i gang igen og håber at møde massiv opbakning fra tilskuerpladserne. Vi håber, at tilskuerne ligesom os er sulte efter at komme i gang igen.

– Der venter et spændende og interessant opgør, hvor vi har revanche til gode, og den revanche ønsker vi at tage, forsikrer Riddersholm.

Fredagens kamp går i gang klokken 18.30.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS