Fem døde ægtepar: Frygter seriemorder

En hemmelig rapport fra britisk politi fortæller en uhyggelig historie.

Politiet står muligvis med en seriemorder på fri fod.
Udgivet Opdateret

En hidtil hemmelig rapport fra britisk politi er faldet ned i skødet på avisen The Sunday Times.

Den uhyggelige rapport afslører, at en række familietragedier, der tidligere betragtedes som mord-selvmord, kan være udført af en seriemorder.

Rapporten er udformet af retsmediciner Stephanie Davies fra Cheshire Police. Hun mener at have fundet mindst fem sager mellem 1996 og 2011, hvor døde ægtepar kan have ære blevet dræbt af seriemorderen.

“Dette individ stopper ikke før nogen eller noget stopper ham. At dominere ofrene, begå drabene og snyde politiet er afhængighedsskabende for ham,” lyder det ifølge The Sunday Times i rapporten.

Den brutale start

I 1996 bliver ægteparret Howard og Beatrice Ainsworth fundet døde i deres hjem i Cheshire i England. 78-årige Beatrice er blevet dræbt, og politiet fastslår, at hendes 79-årige mand, Howard, har dræbt hende, før han tog livet af sig selv.

Beatrice bliver fundet i ægteparrets seng. Med en pude delvis over ansigtet og natkjolen trukket op over hofterne. Hun er blevet slået i hovedet med en hammer flere gange – og har også fået knivstik i hovedet.

Howard bliver fundet ved siden af hende, ligeledes i sengen. Han har en pose over hovedet. Politiet konkluderer, at Howard står bag drabet på sin kone.

På stedet bliver der nemlig fundet et selvmordsbrev, Howard tilsyneladende har skrevet.

Tre år senere gentager historien sig et par kilometer derfra.

Her bliver ægteparret Donald og Auriel Ward fundet blodige og døde i deres seng.

68-årige Auriel er blevet banket, stukket med kniv og kvalt. Hendes hoved er ligeledes delvist dækket af en pude – og hendes natkjole trukket op over hofterne.

Ved siden af ligger 73-årige Donald. Der er åbnet til hans pulsåre og han har en kniv i hjertet. Hvordan det skulle være lykkedes ham at påføre sig selv to dræbende skader samt yderligere knivstik er uklart, og sagen efterforskes som drab.

Efter et halvt år er man imidlertid lige vidt. De finder ingen morder, og det lægges til grund, at Donald skal have dræbt sin kone og efterfølgende begået selvmord.

Noget giver ikke mening

Men der er noget, der ikke stemmer.

Sådan har retsmediciner Christine Hurst det i hvert fald, skriver The Sunday Times.

Måden ofrene blev fundet i sengene, drabsvåben, puden over kvindernes ansigt og natkjolerne oppe om hofterne.

Der er for mange tilfældigheder, der ligner hinanden, mener hun.

Ifølge The Sunday Times fortalte Hurst politiet om sin bekymring, men de gik ikke videre med det.

I 2017 går Hurst på pension, og overdrager sagsmapperne til sin efterfølger, Stephanie Davies.

“Jeg håber, der vil blive kigget på disse to sager igen,” har hun ifølge The Sunday Times skrevet på mapperne.

Det bliver der. Stephanie Davies tager sagerne op, og kontakter den erfarne amerikanske efterforsker Steve Chancellor, der er specialist i såkaldte “cold cases”:

– Det ser ud til, at det er samme gerningsperson, siger Chancellor til The Sunday Times.

Efterfølgende finder Stephanie Davies yderligere to sager, der passer ind i mønsteret.

Begge sager fandt sted kun en halv times kørsel fra de første to – og i begge tilfælde var kvinderne udsat for grov vold og stukket i halsen. Mændene skulle igen have begået selvmord efterfølgende:

– Der må være en astronomisk lille sandsynlighed for at fire lignende mord-selvmord, med ældre mennesker i egne hjem, med samme brug af vold, er helt tilfældigt, lyder det fra Steve Chancellor.

Flere mulige ofre

Siden fandt Davies endnu en lignende sag, fra Cumbria i Nordengland, og udarbejdede rapporten på 179 sider.

Den blev i forrige måned sendt til politiet i Cheshire, hvor hun har bedt politiet og Interpol kigge efter lignende sager:

– Bekymringen er, at der kan være en gerningsperson derude, der fortsat dræber, skriver Davies i den forbindelse.

Politiet i Cheshire har over for The Sunday Times bekræftet, at de har modtaget Davies’ rapport. De oplyser, at man kigger på informationen og vurderer, om man skal gå videre med sagen.

Powered by Labrador CMS